Yayın Tarihi:14 05 2014 17:35(1288)

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Engelliler Haftası münasebeti ile bir mesaj yayınladı

“Nüfusumuzun 12.29’unun engelli olduğu ülkemizde hiç kimsenin kendi seçimi ve isteğiyle engelli doğmadığı gibi hastalık ve kaza gibi nedenlerin sonucu ile de her birimizin aslında bir engelli adayı olması ihtimalini de göz önünde bulundurarak bu duyarlılık ve hassasiyetle empati kurarak engelli kardeşlerimize ve sorunlarına sahip çıkmalıyız” diyen AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmak sözlerine şöyle devam etti:“10-16 Mayıs tarihleri arası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Engelliler haftası olarak kutlanmaktadır. Engelli olmak bir eksiklik değildir, asıl engel sevgi ve duygu yoksunu insanlarda mevcuttur. Bu düşünceyi benimsemek ve bu doğrultuda yol almak gerekmektedir. Temel insan haklarını benimsemiş her toplum gibi engelli vatandaşlarımızın sorunları ile daha yakından ilgilenmekteyiz. Engelli vatandaşlarımız her zaman ve her ortamda toplumumuzun ihmal edilemez birer parçalarıdır. Eğitim, barınma, rehabilitasyon ve sosyal gelişimi sağlamak sosyal devlet olmanın gereğidir.

AK Parti Hükümeti olarak Sosyal devlet anlayışıyla engellileri ötekileştirilen, eve hapseden, toplumun dışına iten çağ dışı yaklaşımı reddederek pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirmeyi politika olarak belirlemiş olup bu bağlamda ki sosyal çalışmaları yürütmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını kurmuştur. 12 yıllık iktidarımız döneminde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yapıldı. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engellilerin kullanabileceği hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık. Hem ülkemize ekonomik katkı, hem de engellilerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellilerin istihdamı son 12 yılda görülmemiş derecede arttırıldı. Bu kapsamda Sinop’ta 2013 yılı itibari ile 184 engelli memur ve 128 engelli işçi kardeşimizin istihdamı gerçekleştirilmiştir. 2007 yılında engellilere "Evde Bakım ve Rehabilitasyon" hizmetini başlatarak engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attık. Sinop’ta, başlangıç yılında 325 Bin TL olan evde bakım ödeneği 2013 yılında yıllık olarak 12,4 milyon TL’ye ulaştırdık. 2007-2013 yılları arasında Sinop’ta engelli evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için toplam 45 Milyon TL ödenek ayırdık.

Her birimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı unutmayarak, tolum ve birey olarak yüksek insani değerlerimiz ve inancımız doğrultusunda engellilerin sorunlarına daha fazla duyarlı olmamız gerektiğini bu hafta münasebetiyle bir kez daha hatırlatır, yaşamlarının daha aktif ve kaliteli sürdürülebilirliği adına ‘Engelliler Hafta’ sının bu husustaki duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini en kalbi kardeşlik duyguları ile kucaklıyor, Engelliler Hafta’sını kutluyorum” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

124338


Tasarım:DtGaNi