Yayın Tarihi:17 05 2014 05:54(1936)

Yedaş'tan Yeni Proje

YEDAŞ, son günlerde faaliyet gösterdiği bölgede yaşanan programlı elektrik kesintilerinin 25 ila 30 yıllık ömrünü doldurmuş dönüşüm merkezlerindeki yenileme çalışmalarından dolayı kaynaklandığını açıkladı.

“Scada sistemi ile 150 merkez uzaktan kontrol edilebilecek”
7 milyon dolarlık bütçeye sahip, elektrik arızalarını uzaktan tespit edilip, anında müdahale edileceği SCADA/DMS (Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) Projesi’ni kurduklarını kaydeden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Devam eden dağıtım merkezi binalarındaki dönüşüm çalışmaları sebebiyle zaman zaman uzun süreli kesinti yapılmaktadır. Proje kapsamında 150 adet dağıtım merkezi ve bu merkezlerden aboneleri besleyen bin 200 adet fiber enerji yönetimi otomasyonuna alınmaktadır. Sistem ile elektrik şebekesinin tüm kritik değerleri izlenebilecek, birçok arıza daha oluşmadan önlenebilecektir. Şirketimizin hedefi, bu sistemi en kısa sürede tamamlayarak, müşterilerimizin elektrik kesinti sürelerini minimum yüzde 60 oranında düşürmek ve kaliteli hizmet almalarını sağlamaktır” diye konuştu.

“Ömrünü yitirmiş dağıtım merkezlerini yeniliyoruz”
Dağıtım merkezlerinin her biri yaklaşık 25-30 yıl önce tesis edilmiş, ekonomik ömrünü doldurmuş merkezler olduğunun altını çizen Genel Müdür Türkoğlu, “Ayrıca dağıtım merkezlerinde bulunan ekipmanlar da, 25-30 yıl öncesinin teknolojisi ile üretilmiş ve kullanılmaya devam etmektedir. Dağıtım merkezleri bu haliyle, arızaya ve arıza sonrası uzun kesinti süreleri yaratmaya daha açıktır. Dağıtım merkezlerinin yaklaşık olarak 5 ila 10 mahallenin elektrik dağıtımını yapmaktadır. Çalışmalar sırasında geniş bir alan enerjisiz kalmaktadır. Ayrıca, bu alt yapılar, çalışan personelimizin can güvenliği açısından daha riskli bir durumdur. Gerçekleşen dönüşüm çalışmaları sayesinde, hem dağıtım merkezi kaynaklı arıza sayıları hem de iş kazası ihtimali sıfıra inecektir” şeklinde konuştu.

“YEDAŞ’a 7/24 ulaşılabilirsiniz”
“Müşterilerimiz, şirketimizin kurumsal web sitesi ‘www.yesilirmakedas.com’ adresinde yer alan programlı elektrik kesintileri bölümünde, planlanan kesintilere ait tüm bilgilere kolayca ulaşabilir” diyen Genel Müdür Türkoğlu şöyle konuştu: “Bu kesintilerin, müşterilerimiz de rahatsızlık yarattığı şirketimize ulaşan şikayetlerde de görmekteyiz ve kurumsal olarak takibini sürdürmekteyiz. 186 Nolu Elektrik Arıza ve web sayfamız üzerinde yer alan şikayet forumlarından gelen talepler, Müşteri Memnuniyeti Politikamız çerçevesinde, müşterilerimize geri dönüşler sağlanarak, bilgilendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca kesintileri yazılı ve görsel medya aracılığı ile kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yüksek tüketimli müşterilerimiz SMS yoluyla bilgilendirilmektedir. 186 Nolu Elektrik Arıza hattımız 7/24 hizmet vermektedir. Dağıtım merkezlerindeki yenileme çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra bu tür kesintilerin yaşanmayacağını kamuoyuyla paylaşıyoruz.”





Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: mustafa çaglar 26 06 2014 15:57
boyabata baglı aşagı ören köyünde ikamet etmekteyim tarafınızdan yapılan sokak aydınlatma direklerinin daha sonra uygun yerde olmadıgı gerekçesiyle lambalarını sökmüş bulunuyorsunuz köyümüzün bir bölümü karanlıkta kalmıştır ve geceleri tehlike arzetmektedir sökülen lambaların takılmasını veya direklerin uygun yere alınıp aydınlatılmasını arzediyorum fatma çağlar adına mustafa çağlar saygılarımla


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

107259


Tasarım:DtGaNi