Yayın Tarihi:18 05 2014 21:18(2175)

İlber Ortaylı'dan Soma için ağır eleştiriler

Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili Prof. Dr. İlber Ortaylı, attığı tweetlerde ağır eleştirilerde bulundu. Ortaylı, '200 sene önceki facialardan örnek verenler, tarihte bu tür büyük hatalarını makamı ya da canıyla ödeyen vezîr-i âzamları bilmezler mi?' dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde salı günü yaşanan ve 301 kişinin öldüğü açıklanan maden faciasına çeşitli kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tepki gösteren isimler arasına Prof. Dr. İlber Ortaylı'da Twitter'dan yaptığı eleştirilerle katıldı.

Ortaylı, ' 200 sene önceki facialardan örnek verenler, tarihte bu tür büyük hatalarını makamı ya da canıyla ödeyen vezîr-i âzamları bilmezler mi?...  Açıklamalar olacak gibi değil. Yüreğim kaldırmıyor, televizyonu izlemiyorum. Öyle şeyler söylemek istiyorum ki, mahkemelik olabilirim...

Böyle zor zamanlarda düzgün konuşmak, sakin hareket etmek, halkı anlamak gerekir ve bu da devlet adamı tecrübesi ister... Düne kadar milletin hizmetçisi olduğunu söyleyenler bugün milletin efendisi gibi hareket eder oldular...Ölen çocuk 15 değil 19 yaşındaymış. Peki bu felakete imza atanlar, bu madene yetki verenler kaç yaşında acaba?' şeklinde tweet attı.

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: ilberalizm 20 05 2014 05:16
eğer siz açıklamalarından dolayı dünyanın en önemli akademisyenlerini de suçlayacaksınız, monarşiniz hayırlı olsun diyorum. azıcık akıl ve izana davet ediyorum sizleri.

3. Yorum: aslan 19 05 2014 22:48
"saffet", dogan haber ajansi senin efendinin yorungesine girmis bir yandas basin kurulusudur. senin agzindan salyalar akarak hesap sormak istedigin kisi ve kuruluslarin senden ve efendilerinden hesap sorma zamani yakindir. sokakta tekmelerle vatandas dovme, basefendinin vatandasi "yahudi dölü!" naralariyla yumruklamasi, "anani da al git!" asagilamalari,,, daha neler neler,,, hepsinin elbet bir gun hesabi sorulacak. hatta sen bile efendine karsi tavir alacaksin ve efendin sana "sen de mi brutus?" diyecek.

2. Yorum: ey kafalar ! 19 05 2014 01:20
ölen işçi 15 yaşındaysa çocuktur,çalıştıran suçludur diyeceksin! 19 yaşındaysa yetişkin elemandır ölümü normaldir mi diyorsunuz ey kafalar!
teknolojik olanaklarla yollar,köprüler,havaalanl
arı yaptıklarınızla övünüyorsunuz! tanrının en değerli varlık olarak yarattığı insanlığa verdiğiniz değerler taaaa 200 yıl önceki zamanlarda meydana gelmiş kazaları örnek göstererek, insana verdiğiniz değeri göstermiyor mu ey kafalar!
bir de en acısı ki kendi ülkesinin insanlarını dahi inanışlarına göre ayrıştırıp öyle değerlendirmelerin yapılması ne kadar doğrudur ey kafalar!

1. Yorum: saffet 18 05 2014 22:14
tabi tabi seni de dogan haber ajansi satin almis, allah bilir kac para vermislerdir sana bu yaziyi yazman icin tabi sizin gibiler icin vatan, millet onemli degil, yalanci, iki yuzlu insanlarsiniz. savas ciksa bu ulkeden ilk basta kacacak olacak sizlersiniz, ulkemizde ortaligi karistirip kacmaya calisan bati yanlisi terroristlere hicbir zaman gecit verilmeyecek, hepsinin hesabini tek tek soracaz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

396870


Tasarım:DtGaNi