Yayın Tarihi:19 05 2014 16:43(1530)

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak gençlerin ve Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Tokmak mesajında “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 95. Yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun” derken “ 19 Mayıs’ın esaret altına alınmak istenilen yurdumuzun düşman karşısında bağımsızlık ve İstiklal meşalemizin yakıldığı gün olması ile tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olarak yerini almıştır” dedi.

 “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş mücadelesinin meşalesinin ışığında etnik köken, din, mezhep farkı olmaksızın; genç, yaşlı, kadın, erkek tüm halkımızın yine çarenin ancak milli ruhta bulunduğunu anlamasının ve çareyi yine millette aramanın, kısacası milletimizin kendine olan inancının anlamlı bir göstergesidir. Yüce milletimiz bu inançla birlikte ayağa kalkmış ve tüm dünyaya özgürlüğünü haykırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ederek ölümsüzleştirdiği bu gün milli mücadelemizin simgesi olup, güçlü, müreffeh Türkiye idealinin geleceğe taşınmasında Cumhuriyetin emanetçisi gençlerimize olduğu kadarhükümetimize de büyük görevler düşmektedir.

İl Başkanı Tokmak Sinop’ta gerçekleştirilen gençlik yatırımlarına da değinerek “Şunun bilincindeyiz ki; eğitimden spora, barınmadan harcamalarına kadar maddi manevi her konuda himaye ettiğimiz gençlerimiz bizim zenginliğimiz, geleceğimiz, istikbalimiz ve Cumhuriyetimizin yeganeemanetçileridir, ancak ve ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştirenler gelecektede var olabileceklerdir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti Hükumeti olarak bu görev bilinci ve sorumluluğu ile tüm ülkemiz çapında gösterilen hassasiyet ve çalışmalardan ve gerçekleştirilen hizmetlerden ilimizde istifade etmiştir. Sinop’ta ki gençlerimizin hizmetine sunduğumuz gençlik merkezleri ile şehrimizdeki spor tesislerinin yapım-onarım çalışmaları ve yükseköğrenim yurtlarının konfor ve kapasitesini arttırmak amacıyla 42,2 Milyon TL ve yine şehrimizdeki yükseköğrenim gençliğinin kredi ve burs ihtiyaçlarına 26 Milyon TL olmak üzere son 12 yılda Sinop Merkez ve ilçelerimize toplamda 68.2 Milyon TL spora ve gençlerimize yatırım gerçekleştirilmiştir. Bu yatırımlara ek olarak lisanslı sporcu sayımız 2002 yılında 2,338 iken 2014 yılında 18.210’a , spor kulübü sayısını 22’den 73’e, 2002 yılında 45 TL olan aylık yükseköğrenim bursunu 6,5 kat arttırarak 300 TL ye yükselttik ve 2003-2013 yılları arasında Sinop’ta öğrenim gören öğrenci kardeşlerimize toplam 26 Milyon TL tutarında burs ve öğrenim kredisi desteği sağladık. Gençliğin hayali ve şehirlerin bacasız sanayisi olan unsurlardan birisi olarak Sinop’u üniversitesine kavuşturduk ve 2007 yılında Sinop Üniversitesi’ni açtık. 6 fakülte, 2 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu’ndan oluşan üniversitemize 2008-2014 yılları arasında 94,5 Milyon TL yatırım ödeneği aktardık.

Şunun bilincindeyiz ki; eğitimden spora, barınmadan harcamalarına kadar maddi manevi her konuda himaye ettiğimiz gençlerimiz bizim zenginliğimiz, geleceğimiz, istikbalimiz ve Cumhuriyetimizin yegane emanetçileridir, ancak ve ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştirenler gelecekte de var olabileceklerdir. Bu da ancak Ulu Önder Atatürk’ün de işaret ettiği gibi çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle mümkündür. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu nedenle bu günü gençlerle özdeşleştirmiş ve bu bayramı onlara armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Milli mücadelemizin ve Ulusumuzun Ulu Önder’i Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Savaşı’mızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını Rahmet ve minnetle yad ediyor, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Soma’da geçtiğimiz hafta yaşanılan ve tüm ülkeyi yasa boğan maden faciası nedeniyle bu yıl “19 Mayıs” kutlamalarının yapılmaması kararına değinen Tokmak mesajında Soma’da yaşanılan maden kazasından ötürü duyduğu üzüntüyü şu sözlerle ifade etti: “ Yaşanılan elim kaza nedeniyle milletçe yastayız. En derinde hissettiğimiz hüznün ve acının tarifi mümkün değildir. Yaşanılan faciada hayatını kaybeden kardeşlerimize yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. ” dedi ve Ulusal matemimiz nedeniyle bu yıl resmi törenler dışında anma kutlamaların ilimizde de yapılmayacağını sözlerine ekledi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

31263


Tasarım:DtGaNi