Yayın Tarihi:19 05 2014 17:28(1524)

MHP İlçe Başkanı Ali Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Yayımladı

Millet olarak uzun ve zorlu tarihimiz içinde çok önemli mücadele ve zaferler, çok acı bozgunlar, çok büyük doğal afetler, bir anlamda kendi yapıp ettiklerimizin tabii sonucu olarak yaşanan felaketler vardır.

Artık, neredeyse birer tatil fırsatı olarak anlam ifade etmekten başka millet hayatında bir işlevi kalmayan milli ve dini bayramlarımızın mutlu günleri yanında, millet olma şuurunun en anlamlı tezahürlerinin ortaya konulduğu, en derinden yaşandığı, acıların tüm toplumca paylaşıldığı milli yas ilan ettiğimiz felaketlerimiz, matem günlerimiz de hiç eksik olmamaktadır.

Bayramlarımızda çok, Felaketlerimizde.

Ülkemiz için belki de en buruk Gençlik ve Spor Bayramı'nı bu yıl yaşıyoruz.

Tarihimizin önemli mücadele ve zaferlerinin yıldönümleri arasında çok ayrı ve anlamlı bir yeri olan, özgürlük ve bağımsızlık gibi, varlıkla yokluk gibi çok önemli ve hayatî bir dönüm noktasını ifade eden, milli mücadelemizin başlangıcı 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95. yıldönümü, 13 Mayıs 2014 günü Manisa’ın Soma ilçesindeki maden faciasının derin acısı ile gölgelenmiş, tüm ülkemizde bayram kutlama mecali kalmamıştır.

Allah yüce milletimizi daha büyük acılardan korusun. Matem ve bayramın iç içe olduğu bu günde, Soma faciasında "helal kazanç" peşinde şehit düşen görev şehidi kardeşlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Geride kalan kederli ailelerine Allah’tan sabır diliyoruz.”

"İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın" denilmişti. Ne yazık ki İnsanımızı yaşatamıyoruz.

Her yerde, her olayda, her doğal afette birer ikişer değil topluca ölüyoruz. Depremde, sel baskınında heyelanda, maden ocağında, tersanede, fabrikada, trafikte, toplumsal olaylarda, gösterilerde, terör eylemlerinde, her yerde.

Türk Milletini her türlü felaket karşısında çaresizliğe mahkûm eden ve kader kabul edilen neticeyi, sefaleti, cehaleti yenme azim, irade ve kararını taşıyoruz.

Bugüne kadar Millet olarak birçok felâketleri ve belâları göğüsleyerek atlattık. Bugün de içinde bulunduğumuz zorlukları yenme güç ve iktidarına sahibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi, ve Soma maden faciasında hayatlarını kaybederek, milletimizin tüm vicdan sahibi mensuplarını derin bir acı, sorumluları yoğun bir vicdan azabı ile baş başa bırakıp ahirete intikal eden görev şehidi işçilerimizi bir kez daha buradan saygı, minnet ve şükranla rahmetle anıyoruz.

Ali ŞAHİN

MHP Boyabat İlçe Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

33267


Tasarım:DtGaNi