Yayın Tarihi:19 05 2014 20:43(3060)

Boyabat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Boyabat'ta da sadece çelek sunma töreni ile yapıldı.

Soma'da meydana gelen ve resmi rakamlara göre 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden kazası nedeniyle kutlama törenleri sınırlı tutuldu.

Törene Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Erdal Uçar, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çeşitli resmi daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören başlangıcından önce Milletvekili Mehmet Ersoy'un bir mesajı okundu. Ersoy'un mesajında "Elim kaza nedeniyle milletçe büyük bir acı ve üzüntü yaşadığımız bu günlerde kutladığımız Bayram vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Ulusal Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yâd ediyorum. Bütün şehitlerimize, hayatını yitiren gazilerimize ve Soma'da kaybettiğimiz 301 canımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerine yer verildi.

Bu kapsamda Boyabat Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Baturalp Eliçevik konuşmasında, "19 Mayıs, sadece milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır diyen Eliçevik,'19 Mayıs gençlik, gençlik de gelecek demektir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından temeli atılan 'Milli Egemenlik' ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bu duygularla başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve Soma felaketinde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum" dedi.

Tören Baturalp Eliçevik'in konuşmasının ardından sona erdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

242953


Tasarım:DtGaNi