Yayın Tarihi:20 05 2014 18:26(1676)

Ayancık İlçesi Şehir Parkına Kavuşuyor

Ayancık Belediyesinin takipleri sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finansmanı karşılanan modern şehir park uygulaması Ayancık ilçesinde başlıyor.

Samsun İller Bankası Genel Müdürlüğünde gelen yetkililer Peyzaj Müdürü Meral Ülker ve Yapım Uygulamalar Müdürü Kemal Kaya ile ihaleyi alan Özgönül L.T.D. Ş.T.İ şirket yetkilileri Yunus Anık ve Yılmaz Cansızoğlu Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün makamında bir araya geldiler. Burada proje ile ilgili kısa bir toplantı yaptıktan sonra Belediye Fen İşleri Müdürü ile birlikte projenin yapılacağı alana gittiler. İncelemelerden sonra Ayancık Belediyesi, İller Bankası ve Şirket Yetkilileri yer tesliminin tutanaklarını onayladılar.

İlçelerin gelişmesi yönünden modern şehircilik plan ve projelerine uygun bir şekilde gerek görünüm gerekse fonksiyon olarak kullanışlı imkanlara sahip olması için yapılan çalışmalara dayalı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından nüfusu 5 bin ile 25 bin arasında olan il ve ilçe belediyelerine finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası A.Ş ve Belediyelerin kendi kaynaklarından karşılanması planlanan ortak proje kapsamında Ayancık ilçesine 5 dönümlük arazi üzerine kompleks bir park tesisi yapılacak.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Yapılacak projenin içinde çocuk oyun parkları, engelsiz parkı, koşu ve spor alanları, açık alan fitnees  grupları, bisiklet parkı, banklar, pergolan ve gazebolar, portatif wc kabinleri, satış büfesi, çeşme ve eğitici oyun duvarı, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatmaları ile komple bir tesis olacaktır. Ayancık ilçesini kuzeyin parlayan bir yıldızı haline getirmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade eden başkan Ayhan Ergün gecemizi gündüzümüze katarak kendine özgü doğallığıyla dikkat çeken ilçemizi cazibe merkezi ve modern ilçeler arasına katmak için uğraş veriyoruz. Ayancık için ihtiyaç olan ilçenin çehresini güzelleştirip değer katacak her türlü proje ve yatırımın peşinde olacağız” şeklinde konuştu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

370447


Tasarım:DtGaNi