Yayın Tarihi:20 05 2014 20:24(1927)

Boyabatlı Gençlerden "Soma Duyarlılığı"

Boyabat Gençlik Spor Kulübü minik sporcuları ve Ata Savunma sporcuları, Manisa ili Soma ilçesinde ki elim kazaya duyarsız kalmadı ve acıya ortak oldu.

Geçtiğimiz hafta Soma ilçesinde gerçekleşen maden faciası üzerine tüm Türkiye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenler dışında kalan kutlamalar iptal edildi. İlçemizde Somada yaşanan kazaya duyarsız kalmayarak buruk bir  19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı geçirdi. Etkinlikler kapsamın da Boyabat Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma tören düzenlendi. Soma faciası şehitleri için saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Çelenk sunma töreni ardından yapılan konuşmalarda Soma halkının acıları paylaşılmaya çalışıldı.

Ülke olarak Soma halkının acılarını ve üzüntülerini derinden hisseden vatandaşlar ve gençler buruk bir bayram kutladı. Boyabat Gençlik Spor Kulübü minik sporcuları ve Ata Savunma sporcuları, Soma ilçesinde ki elim kaza nedeniyle siyah ve kırmızı tişört üzerine siyah kurdele takarak yaşanan olaya karşı üzüntülerini ve hassasiyetlerini ortaya koydu.

19 Mayıs törenlerinin ardından Boyabat Kaymakamlığı ve Boyabat Belediyesi işbirliği ile Boyabat Beyazıt Cami-inde Gıyabi Cenaze namazı kılındı. Daha sonra vatandaşların katılımıyla Soma şehitleri için Mevlit okutuldu ve dualar edildi. Yapılan duaların ortak noktası aynı acıların ülkemizde ve dünyada tekrarı yaşanmaması üzerineydi.

Haber: Mustafa DEMİRCİOĞLU

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabatlı 23 05 2014 18:23
iyi yapmışız


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

92208


Tasarım:DtGaNi