Yayın Tarihi:20 05 2014 20:31(1536)

Proje Tabanlı Mekatronik Eğitimi Çalıştayı Başlıyor

Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesinin işbirliği ile 2012 yılında ilki gerçekleştirilen Proje Tabanlı Mekatronik Eğitimi Çalıştayının ikincisine 22-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi ev sahipliği yapacaktır. MKT2014 ismiyle yapılacak olan Çalıştay, Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenecektir.

Çalıştay, Meslek Yüksekokullarının teknik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin alanları ile ilgili geliştirmiş oldukları projelerin, ulusal düzeyde katılımcılara sunulmasını ve değerlendirilmesini kapsamaktadır. Bu Çalıştayın diğer önemli özelliği ise sanayi kuruluşları ile mezun olacak durumda olan öğrencileri bir araya getiren ortamı oluşturmasıdır.Çalıştaya davetli konuşmacı olarak, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Danışmanı ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Sn. Prof. Dr. Ulvi ŞEKER, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Sn. Fadıl DEMİREL, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR ve Teknolojik Eğitimi Geliştirme Vakfı (TEGEV) başkanı Sn. Dr. Hayrettin KARCI katılacaklardır.

Meslek Yüksekokulları Ülkemiz sanayisine ara teknik elaman yetiştiren kurumlardır. Sanayimizin gelişmesi ve yeni fikirlerin üretilmesi açısından ara teknik elemanlarının, bilgi, beceri ve proje geliştirebilme kabiliyetlerinin iyi bir seviyede olması gerekmektedir. Ayrıca, bölgede yer alan üniversitelerin işbirliğinin geliştirilmesi ve okul-sanayi işbirliğinde güçlübağların kurulması, ülkesel ve bölgesel gelişmişlik açısından kritik öneme sahiptir. Bu kapsamda farklı üniversitelerden akademisyenler, sanayici ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla ulusal düzeyde gerçekleştirilecek olan Çalıştayda, öğretim elemanlarının danışmanlığında öğrenciler tarafından geliştirilen 100 (yüz)’ün üzerinde proje sergilenecektir. Sanayi temsilcileri ve akademisyenlerden oluşturulmuş bir Proje Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek ilk üçe giren proje ödüllendirilecektir.Birinci seçilen projeye 2 (iki) adet Cumhuriyet Altını, İkinciye 1 (bir) adet Cumhuriyet Altınıve Üçüncüye 1 (bir) adet Yarım Altın verilecektir.

22-24 Mayıs 2014 tarihler arasında gerçekleştirilecek olan Çalıştayımıza Ulusal ve Yereldüzeyde ilgili bütün kurum ve kuruluş temsilcilerinin davetlidir. Sergi alanının halkımız tarafından gezilebilmesi için 23.05.2014 tarihinde Valilik önünden Saat: 10:00 ve 14:00’da servis kaldırılacaktır. Çalıştay ile ilgili detaylı bilgilere http://mkt2014.sinop.edu.tr web adresindenulaşılabilmektedir.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: şıhlulu 21 05 2014 22:26
türkiye mekatronik hususunda gelişiyor beyler.bu tür etkinliklerde çok yararlı doğrusu.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

65436


Tasarım:DtGaNi