Yayın Tarihi:21 05 2014 03:49(3034)

Bonzai Belasını Ailelere Duyuralım

Lütfen Dikkat Geleceğimiz Tehlikede!!!!

Duyarlı olup okuyalım paylaşalım daha çok insanın bilinçlenmesine yardımcı olalım...

Bu konuda evlatlarımızı ilkokul talebeleri dahil bütün öğrencileri uyaralım lütfen Bonzai rengarenk haplar şeklinde ucuz maliyetli çok öldürücü bir uyuşturucu ve ilk okul dahil çoğu okullara çoktan girmiş durumda.

Sokaklarda genel olarak ‘’bonzai’’ olarak adlandırılan uyuşturucu gerçekte Sentetik Kannobionid ismi altındaki birçok maddeden oluşmaktadır. Tamamen kimyasal olan bu maddeler bazı bitkilerin kurutulmuş yapraklarına emdirilerek yapılmaktadır. 

Sentetik Kannobionidler etkilerini tespit etmek için insan ve hayvanlar üzerine deney yapılmadan piyasaya sürülmektedir.

Tamamına yakınının insanlar üzerindeki etkisi bilinmeden kullanımı artmıştır.

Bu maddeler esrar etkisi vermesi sebebi ile sentetik esrar olarak kullanım alanı bulmaktadır. 

Dünya genelinde Spice silver, spice gold,spice diamond, Spice Arctic Synergy, Spice Tropiccl Synergy, Spice Egypt, Yucatan Fire, Smoke, Sence, ChillX, Highdi’s Almdröhner, Earth Impact, Gorillaz, Skunk, Genie, Galaxy Gold, Space Truckin, Solar Flare, Moon Rocks, Blue Lotus, Aroma, Scope gibi bir çok farklı isim ve ambalaj adı altına satılmıştır. 

Avrupa genelinde Spice olarak adlandırılmakla birlikte satışının ‘’Plant food’’ ‘’not for human use’’ şeklindeki ibareler bulunan paketlerde satışa sunulmuştur.

Başka bir ‘’herbal incense’’ veya ‘’herbal product’’ olarak da piyasaya sürülmüştür.

Kimyasal olan bu maddenin zehirleyici özellikleri sebebi ile insan sağlığına verdiği zararlarının Herbal ürün olarak adlandırarak sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Haber: Habererk

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: polis 22 05 2014 15:13
evvel allah polislerimiz bu işin üstesinden gelirler.çünkü musibet onlarıda halkıda çarpar.işin farkındalar.nemelazım demezler.

2. Yorum: şimdi esentepeli 22 05 2014 01:32
uyuşturucu satanın kızı o....... oğlu i..... olur

1. Yorum: hayırsever 21 05 2014 15:21
gercekten haklısınız bu bonzai denilen illet nasıl geldi buralara bilinmez ama sadece burdan bilgilendirme olmaz aileleri daha gerçekçi bilgilendirmek lazım bu konuda herkes üstüne düşeni yapmalı bence...seminerse seminer broşürse broşür dağıtılmalı bence acele edilmeli artık. küçük yaşta kardeşlerimiz evlatlarımız var yazık etmesinler onlara


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

53591


Tasarım:DtGaNi