Yayın Tarihi:22 05 2014 18:27(1926)

Tabelalar yenilendi

Sinop Belediyesi tarafından, Sinop kuzey sahillerinde meydana gelen rip akıntılarına karşı vatandaşların uyarılması için geçmişten bu yana stad yolundan akliman sahillerine uzanan deniz boyunca yer alan uyarı tabelaları yenileri ile değiştirildi. Belediye tarafından yenilenen tabelalarda yaz sezonunun açılması ile kuzey sahillerinde denize girecek olan vatandaşların rip akıntılarına karşı almaları gereken önlemleri ve akıntı karşısında ne yapmaları gerektiğini anlatan görsel ve yazılı anlatımların yer alıyor. Bu bölgelerde denize giren vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten belediye yetkilileri basit gibi görünen rip akıntısının ölümle sonuçlanma riskinin yüksek olduğunu belirttiler. Rip akıntısının Halk arasında "kum göçmesi veya kum kayması " olarak adlandırılan, ayakların altından kumun birden kaybolması olayı olduğunu ifade eden yetkililer, Rip akıntılarının kıyılarda meydana gelen doğal bir olay ve kıyının morfolojik özelliklerine bağlı olarak dünyanın birçok ülkesinde görülebildiğini, rip akıntılarının kıyıya dik olan dalgaların kıyıdaki kayalık, rıhtım, mendirek ve kalabalık halde yüzen insanların bulunduğu kesimlerde, dalgaların doğrusal gidişini kesintiye uğratan nesnelerin etkisi ile oluşabildiğine dikkat çekti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, vatandaşların uayrıcı tabelaları dikkate almasını istedi. Ergül; "Stad yolundan aklimana uzanan sahillerimiz şüphesiz ülke turizmine kazandırılması gereken müthiş bir kumsala sahip sahillerdir.

Bu sahiller yaz döneminde hem yerli hem de yabancı misafirlerimizin akınına uğramaktadır. Bu sahillerimizde oluşan bu akıntılar bugüne kadar ne yazık ki çok canımızı almış bizleri de oldukça derinden üzmüştür.

Oluşan akıntılara karşı vatandaşlarımızı uyarmak, akıntı karşısında ne yapılması gerektiğini anlatan uyarı tabelaları yıl içerisinde sıklıkla yenilenmekte ve belediyemizce daha büyük tabelalar yerlerine yerleştirilmektedir. Dileriz ki bu önlemler işe yarasın ve daha fazla canımız yanmasın" dedi.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

109248


Tasarım:DtGaNi