Yayın Tarihi:23 05 2014 17:35(1605)

Beşir Derneği Boyabat Temsilciğinin Katkılarıyla Kızılay Tarafından Kan Bağışı Alınacaktır

24-25 Mayıs 2014 cumartesi-pazar günü, Boyabat İlçesi Ziraat Bankası önünde saat: 10.00 ile 18:00 arası kan bağışı alınacaktır.

Beşir Derneği Boyabat Temsilciliği'nden

Derneğimiz ile Kızılay’ın Türkiye genelinde “BİR DAMLA KAN BİN UMUT” isimli ortaklaşa kan toplama kampanyası düzenlemektedir. Bu kampanya kapsamında Boyabat Temsilciliğimiz ve Kızılay’ca 24-25 Mayıs 2014 günü Büyük Cami yanındaki meydanda Kızılay görevlilerince kan bağışı toplanacaktır. Sayın halkımızın teşriflerini bekleriz.

Ayrıca Derneğimizin Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile KAMUYA YARARLI DERNEKLER statüsündedir. Dernek faaliyetlerimizi www.besirdernegi.org internet sitesinden öğrenebilirler. Kan kampanyası hakkında detaylı bilgi edinilebilirler. Ve internet sitemizden Kan kampanyasıyla ilgili link’i tıklayarak veya www.kankardesim.org internet adresinden “GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇI FORMU”nu doldurarak siteye üye olabilirler. Sayın halkımızın malumu olduğu üzere artık Belediye hoparlörlerinden kan anons’u yapılmamaktadır. Bunun sebebi düzenli aralıklarla Kızılay kan merkezlerinden ve kan aracı ile kan merkezi olmayan ilçelere giderek gönüllü bağışçılardan bağış şeklinde kan toplamasıdır. Hastanelerin kan ihtiyacı da Kızılay tarafından düzenli olarak karşılanmasıdır. Ancak tabi olarak her zaman acil durumlar olabilmektedir. Bu durumlarda siteye üyeliğin faydası üyelerimizin kendileri, yakınları veya kan ihtiyacını karşılamak istedikleri kişilere ihtiyacı olduğunda kendi telefon numaraları ve üyelik işlemi akabinde gelen şifre ile siteye giriş yapıp ihtiyaçları olan kan ve adres bilgilerini belirterek o il ve ilçedeki ihtiyaç duydukları kan grubundan olan üyelerimize site üzerinden otomatik olarak mesaj gönderebilirler. Kendisine mesaj ulaşan üyelerimizde kan ihtiyacını gidermek için belirtilen hastaneye en kısa sürede ulaşarak ihtiyaç duyulan kanın teminini sağlayabileceklerdir. Sitede ki üyelik bilgileri kesinlikle 3. şahıslarla paylaşılmamaktadır.Ayrıca gereksiz mesaj atanlar Ceza Kanunu kapsamında cezai yaptırıma muhatap olabilirler, bu hususta gerekli uyarılar sitemizce yapılmaktadır. Bu nedenle üyelerimizin gereksiz rahatsız edilmeleri de Devletimiz güvencesinde korunmaktadır. Bu tedbir nedeniyle de bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla www.kankardesim.org internet sitemize üye olabilirler.

Kampanyamızı duyuran afişler Durağan ve Saraydüzü ilçelerimize de asılmıştır. Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizden internet sitemize üye olacak vatandaşlarımız için önemli bir hususta; bilindiği üzere Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki Sağlık Merkezlerinde kan transfüzyonu yapılmamaktadır. Kan ihtiyacı oluşturacak operasyonlar Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde yapılmakta, bu durumdaki ve acil hastalar da Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesine sevk edilmektedirler. Bu nedenle Durağan ve Saraydüzü ilçesindeki halkımızın siteye üye olurken ve üye olduktan sonra kan ihtiyacı olduklarında ilçe hanesinde BOYABAT’ı seçmeleri daha çok üyeye ulaşabilmeleri için önem arzetmektedir. Bu durum Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde kan transfüzyonu yapılması veya ihtiyacı halinde herhangi bir aksaklığa neden olmaz aksine il ve ilçe girdikten sonra ihtiyaç olan hastane kısmına Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizdeki hastane isimlerini yazmak mümkündür. Kendilerine mesaj ulaşan üyelerimizde ihtiyaç olan hastane ismini Saraydüzü veya Durağan Hastaneleri olduğunu bilirler. Ve bağış yapmak isteyenler daha kısa sürede ihtiyaç olan hastaneye ulaşmaları sağlanır.

Sayın halkımıza saygıyla duyurulur.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51811


Tasarım:DtGaNi