Yayın Tarihi:25 05 2014 06:00(2197)


Başkan Çakıcı, Miraç Kandilini Kutladı

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çakıcı mesajında ”Çok üzüntülü günlerin üstüne denk gelen Miraç Kandilinin tüm İslam Âlemi ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini temenni ediyor, çekilen acıları hafifletmesi için vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. İçinde birçok ilahi hikmet, sır ve bereket bulunan İsra ve Miraç Mucizesi hakkında Rabbimiz, İsra Suresi 1. ayetinde, “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür” buyurmuştur.

Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de İlahi rahmetler ve lütuflarla doludur. İşte bu tür kutsal gün ve geceler nefis muhasebesi yapmamız açısından bir fırsattır. Bizler bu vesileyle; ferdi ve toplumsal hayatımızda iman, ibadet ve ahlak açısından kendimize çeki düzen vermeli, kendimizi yenilemeli kısacası kendimize gelmeliyiz. Ayrıca ümitsizlikten kurtulup, geleceğe ümitle bakma fırsatını da iyi değerlendirmeliyiz. Millet olarak bu fırsatları ganimet bilip, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için Allah-u Teâlâ’ya dua etmeliyiz. 

Bu vesile ile hemşerilerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, yapılacak duaların kabul edilmesini, İslam Âleminin, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan dua ile temenni ediyorum.”


Şefik ÇAKICI

Belediye Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

122677


Tasarım:DtGaNi