Yayın Tarihi:26 05 2014 00:04(1992)

MHP Boyabat İlçe Başkanı Ali ŞAHİN, Mirac Kandili Mesajı Mesajı

Aziz hemşehrilerim;

Bu gece tüm İslâm âlemi olarak mübarek Miraç Kandili’ni idrak ediyoruz. Bu vesileyle Sevgili Peygamberimizin miracından ilham alarak Türk ve İslam aleminin öncülüğünde, topyekûn bütün insanlığın yükseliş imkanları üzerinde şanlı geçmişimizden alacağımız güçle, içinde bulunduğumuz ahvali yeniden değerlendirmek, hali pür-melalimizi bir kez daha gözden geçirmek, yenilgilerimizin, geri kalmışlığımızın, felaketlerimizin sebep ve sonuçları üzerinde etraflıca tefekkür etmek durumundayız.

Özelde Türk ve İslam dünyasının , genelde tüm insanlığın, günümüzde içinde yaşamakta olduğu bunalımlara, çatışmalara, savaşlara, gaddarlıklara, işkencelere, cinayetlere, sömürüye, zulümlere, haksızlıklara, yolsuzluklara, çaresizliklere baktığımızda şairin dediği gibi;

“Sükûtun vakti geçmiş şimdi iş feryade kalmıştır”

demekten kendimizi alamıyoruz.

Ülkemizde ve İslam dünyasında elimiz kolumuz bağlı olarak seyrettiğimiz manzara tam bir sosyal çürüme, tam bir siyasal çöküş manzarasıdır.

Bu zorlu ve karmaşık olduğu kadar milli ve dini hayatımız bakımından çok tehlikeli tuzaklarla dolu ahvalde, yine bu gecede bizzat Allahü Teâlâ tarafından Peygamber efendimize vahyedilen ve onun şahsında İsra suresinin 23. ila 37. ayetleri ile bize öğretilen, çoktandır unutmuş olduğumuz 12 emirden ibaret bazı tutum ve davranışlar hakkındaki ilahi vecibeleri bir kez daha hatırlamak, okumak, yaşamak ve yaşatmak bu kutlu gecede yapılabilecek en önemli ibadetlerden biri olmalıdır.

23- Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle.

24- İkisine de acıyarak tevazu kanatlarını indir. Ve şöyle de: "Ey Rabbim! Onların beni küçükten terbiye edip yetiştirdikleri gibi, sen de kendilerine merhamet et."

25- Rabbiniz içinizden geçenleri çok iyi bilir. Eğer iyi kimseler olursanız elbette Allah çok tevbe edenleri bağışlayıcıdır.

26- Akrabaya, yoksula ve yolda kalmışa hakkını ver. Bununla beraber malını saçıp savurma.

27- Çünkü (malını) saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankördür.

28- Eğer Rabbinden beklediğin bir rahmet (rızık) için, onlardan yüz çevirmek mecburiyetinde kalırsan, o vakit de onlara yumuşak ve tatlı bir söz söyle.

29- Elini boynuna asıp bağlama (cimri olma), hem de onu büsbütün açıp saçma (israf etme); aksi halde kınanmış olursun ve eli boş açıkta kalırsın.

30- Gerçekten senin Rabbin, kullarından dilediğinin rızkını genişletir ve dilediğini kısar. Şüphesiz ki Allah, kullarının durumlarından haberdardır, her şeyi görendir.

31- Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur.

32- Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur.

33- Haklı bir sebep olmadıkça, Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı canı öldürmeyin. Kim haksız yere öldürülürse, biz onun velisine bir yetki verdik. O da öldürmede aşırı gitmesin. Çünkü ona (dinin kendisine verdiği yetki ile) yardım olunmuştur.

34- Yetimin malına da yaklaşmayın. Ancak rüşdüne erinceye kadar en güzel bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Ahdi de yerine getirin. Çünkü verilen sözde elbette sorumluluk bulunuyor.

35- Ölçtüğünüz zaman tam ölçün ve doğru terazi ile tartın. Bu hem daha hayırlıdır ve sonuç itibariyle de daha güzeldir.

36- Bir de hiç bilmediğin bir şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz, gönül, bunların her biri yaptıklarından sorumludurlar.

37- Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere iman coğrafyamız ve bütün âlem-i İslâm’ın mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın yeniden maddî ve manevî yükselmesine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Ali ŞAHİN
MHP Boyabat İlçe Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

102974


Tasarım:DtGaNi