Yayın Tarihi:28 05 2014 20:54(2187)

Vatandaş Dolandırılıyor

Son günlerde Boyabat köylerinde birkaç kişilik ekip sözde kapıdan satış elemanı görünümünde dolaşmaktadır. Bu şahıslar yalancı ve dolandırıcıdır. Boyabatta mağaza açtıklarını beyan ederek müşterimiz olun, size indirim kartı verelim, hediye kuponu verelim demekteler. Hatta anında hediye çekilişi yapıyorlar.

Zaten çıkma ihtimali kesin olan çekilişten saat, fırın, süpürge kazandınız gibi sözlerle cahil vatandaşa yaklaşarak yüksek rakamlı senet imzalattıkları görülmektedir.

Benim köyüme altı ay önce geldiler dolandırıcı olduklarını anladım. Ben kovacaktım onlar kaçtılar. Ancak; dün 27 mayıs 2014 günü ben köyde yokken tekrar gelmişler, 82 yaşındaki bir emekli vatandaşımıza senet imzalatmışlar. Bir başka vatandaşımızın kuşkulanıp imzaladığı senedi geri istemesi üzerine senet imzalayan vatandaşın eline bir elektrik süpürgesi vermişler, kaçmışlar.

Vatandaş kolluk kuvvetine ve ilçedeki gerekli mercilere müracaat ettiğini bir sonuca varamadığını anlatarak yaşlı haliyle üzülmektedir. Çünkü elde hiçbir belge yok.

Adres, isim, araç plakası, garanti belgesi, ödeme planı, malın faturası  vs belge olmayınca yasal olarakta birşey yapılamıyor haliyle.

Senet ödenmedi diye icra işlemleri başlayınca yasal yollar dahada zorlaşıyor. Hukukçuların dahi anlamakta zorluk çektiği tüketici hakları ile uğraşmayı istemeyen vatandaş birkaç bin tl'yi ödeyip kurtulmayı tercih ediyor. Sonuçta bu durum dolandırıcının işine yaramaktadır.

Almasaymış canım imza atmasaymış gibi laflara girmeyelim. En çok cahile, yaşlıya, kısacası mağdura sahip çıkalım. Yetkililerden bu konuda önleyici tedbirler bekliyorum. Herkese saygılar.

Yeşilköy Köyü muhtarı Mustafa Bükcüoğlu.

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: mgm 31 05 2014 18:32
milyoncu dediğiniz firmalar kampanyalarla çok pahalı olanürünlereklam amaçlı çoook ucuza satıyor ben 10 liaya fırın fişinide verdiler zde çokta güzel evet az adet vardı ama kim fırın dst

8. Yorum: cancan 30 05 2014 21:25
bu memlekette mevcut kanunlar önünde hakkınızı aramaya kalkarsanız kesinlikle haksız çıkarsınız.. sakın ola ki adalete başvurmayın.. çünkü yokkkkkkkk..

7. Yorum: adamın biri 30 05 2014 15:25
muhtarım her zamanki gibi güzel bir noktaya değinmiş. teşekkürler.
halk arasında "bir milyoncu" olarak tabir edilen alışveriş merkezleri kampanyalı ürün altında çok ucuza bir kaç ürünün reklamını yapıyor. halk sabah önünde kuyruk oluşturuyor. ama içerde bu ürünlerden sadece 3-4 tane oluyor. velhasıl o kadar vatandaşı haksız reklam yaparak mağdur ediyor. ayrıca bu mağaza fiş vermiyor ve kesinlikle değişim yapmıyor. yaşlı bir teyzeyi değişim yapmama konusunda azarladığına bizzat tanık oldum.
benden boyabatlı vatandaşlara bir tavsiye. mutlaka fişinizi alın. hakkınızı arayın..

6. Yorum: tüketici korunmuyor 29 05 2014 15:25
tüketici hakları diyoruz ama nedense kapıdan satışa engel olmuyoruz.kimlere peşkeş çekiliyor bilmiyorum.satış işyerinden anlıyorum pazarda anlıyorum.teknolojik internet üzerinden anlıyorum.ama kim olduğu belirsiz biri gelip kapını çalıyor ödül kazandın diyor şu kadar hediyesi var diyor.sağlık bakanlığından geldim sağlık taraması diyor vs.vs.elindeki üçkuruşluk malı 123 kuruşa satıyor.adamı dille bayıyor.ama her nedense tüketici ile çıkarılan kurallar bunları yasaklamıyor.lütfen masabaşı yapmayalım tüketiciyi hakkıyla korunacak kurallar koyalım.ama bununla suistimal edecek tüketiciyede ceza koyalım.lütfen

5. Yorum: gören 29 05 2014 06:27
evet muhtarım güzel bi konuya el atmısın sagol boyabatta bıle vvar tencire tava satan köy köy geziyorlar nerden geldıklerı bellı degıl lüks icinde yasıyorlar adamlar

4. Yorum: mustafa çakır 29 05 2014 06:05
muhtarım 82yaşındaki bir vatandaşın her ne amaçla olursa olsun senet imzalamasının bağlayıcı bir tarafı yoktu.kesinlikle böyle bir borc'u ödemesin.bu yaştaki insanlardan (65 yaşı üstü akıl sağlığı)
dr raporu sorulmaktadır.

3. Yorum: köylü 29 05 2014 04:25
helal olsun muhtarım

2. Yorum: vatandaş 29 05 2014 01:03
son çıkan tüketici kanununu kapsamında kapıdan yapılan satışlarda ve mesafeli satışlarda 7 gün, devre tatil sözleşmelerinde ise 10 gün olan cayma süresi 14 güne çıkarılıyor.ve kapıdan satışlar yasaklanıyor bu kişiler geldiğinde direkt polis veya jandarmayı arayın ve kesinlikle imza atmayın

1. Yorum: boy abat 28 05 2014 21:27
muhtarımızın uyarıları için teşekkürler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

27469


Tasarım:DtGaNi