Yayın Tarihi:02 06 2014 17:03(2192)

SİYAD: “Derin üzüntü içindeyiz”

Sinop’un Boyabat ilçesine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktabulunan Aşağıseyricek Köyü’nde akşam saatlerinde, boş bir evde elektrik kontağından meydana geldiği sanılan yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek köydeki diğer evlere de sıçradı. Yangına Sinop, Boyabat ve Çorum'un Kargı ilçesinden gelen itfaiye ekipleri müdahale ederken, uzun çabalar sonucu yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangında 31 ev yanarak kullanılamaz hale gelirken, ölen ve yaralanan olmadı. Yanan evlerin büyük bölümünün boş olduğu ve kullanılan evlerden 4 tanesinin yandığı öğrenildi. Yangınla ilgi köyde başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Köyde meydana gelen yangına yapılan müdahaleleri yakından takip ettiklerini, yetkili ve ilgili kişilerle iletişim halinde olduklarını belirten Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı: “Boyabat’ın Aşağıseyricek Köyü’nde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 47 haneden 31 evin tamamen yandığı, can kaybının olmadığı, zararın ise büyük olduğuna dair bilgi aldık. Yangında can kaybının olmaması biraz olsun tesellimizdir. Büyük yangın felaketi yaşayan köyümüzde incelemelerde bulunmak üzere yönetim kurulumuzun bazı üyeleriyle birlikte yakında bölgeye gideceğiz. Hem ilçemizin yetkilileriyle hem de köylülerimizle görüşmelerimiz olacak. Üzerimize düşecek görevleri yerine getirme konusunda SİYAD olarak hazırız. Boyabat Kaymakamlığı’na, Boyabat Belediye Başkanlığı’na, Aşağıseyricek Köyü halkına SİYAD yönetim kurulu adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

92360


Tasarım:DtGaNi