Yayın Tarihi:09 06 2014 20:56(1742)

Öğrencilerimiz Kore Gazisinin Mezarını Yaptırdı

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, aralarında para toplayarak 2006 Yılında vefat eden Kore Gazisi Şükrü Aloğlu’nun Dikmen- Büyükdağ Köyünde bulunan mezarını yaptırdı.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesinden bir gurup öğrenci, Sinop Şehit ve Gaziler Derneği BaşkanıMehmet Özgen ve Başkan Yardımcısı Sabri Boztepe öncülüğünde topladıkları paralarla 2006 Yılında vefat eden Kore Gazisi Şükrü Aloğlu’nun mezarını yaptırdı. Öğrencilerimiz, bu duyarlı davranışlarından sonra Dikmen- Büyükdağ Köyünde bulunan mezarlığa giderek, dua ettiler.

İl Genel Meclisi Üyesi Kerim Ali Şahin tarafından Kanlıçay’da karşılanan öğrencilerimiz, toplam 120 kilometrelik bir yolculuktan sonra köye ulaştılar. Dernek başkanı Mehmet Özgen ile İl Genel Meclisi Üyesi Kerim Ali Şahin’in teşekkür konuşmalarından sonra Dernek Başkan yardımcısı ve Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Sabri Boztepe özetle şunları söyledi:

“Kore Gazileri projesi kapsamında Kore Gazilerini ziyaret için Dikmen’e geldiğimizde, 2013 Şubat Ayında vefat eden ve cenazesine de katıldığımız Kore Gazisi Sayın Akif Şen’in mezarını ziyaret için Büyükdağ Köyüne de uğradık. Bu ziyaret sonrasında aynı mezarlıkta daha önce vefat eden bir başka Kore Gazisinin de bulunduğunu ama henüz mezarının yapılamadığını öğrendik. Bu konuyu öğrencilerime anlattım. Hemen atılarak “Biz yaptıralım” dediler. Kendi aralarında 1.oo’ er lira topladılar. Kalan kısmını da hocaları ve diğer görevliler tamamladılar. Paraları Sinop Şehit ve Gaziler Derneğine teslim ettiler. Bütün şehit ve Gazi listelerinde şehit ya da gazinin baba adı, adı memleketi yazılıdır. Bu listelerde bütün illerimizden şehit ve gazilerimiz bulunmaktadır. Gazimizin bu mezarını yaptıranların listesi de aynı şekilde olup, Sinop’tan Adana’ya, İzmir’den Hakkâri’ye, Edirne’ye, Diyarbakır’a, Antalya’ya, Ağrı, Ankara, Kastamonu, Trabzon, Samsun, Erzurum, Batman’a kadar bütün illerimizden hatta Türkmenistan’dan gelen öğrencilerimizin isimleri bulunmaktadır. Onlar Kore ruhunu yeniden yaşattılar. Türkiye’de başka örneği var mı bilmiyorum ama, onlar belki de bir ilki gerçekleştirdiler. Şehit ve Gaziler konusunda bundan sonra yapılacak faaliyetlerde örnek oluşturdular. Bu mezar, Eğitim Fakültesinin öğrencileri, bütün Akademik ve İdari Personelinin katılımlarıyla toplam 1032 kişi tarafından yaptırılmıştır. Bütün Akademik ve İdari Personele, bütün öğrencilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Eğitim Fakültesinin 2010 – 2013 girişlileri, herkese kısmet olmayacak bir işi gerçekleştirdiniz. Size nasip oldu. Ne mutlu size, ne mutlu bize. Yaptığınız işin ne kadar büyük olduğu zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

Öğrenciler gazimizin mezarına çiçekler, güller diktiler. Bayraklarla süslediler. Dualar ettiler. 2013 Şubat Ayında vefat eden bir başka Kore Gazimiz Akif Şen’in aynı yerde bulunan mezarını da ziyaret ederek çiçekler ve bayraklarla süslediler, dualar ettiler. Bu ziyarette Büyükdağ Köyü Muhtarı, İmamı ve köylüler de hazır bulundular.

Programın sonunda öğrencilerimize Dikmen Kaymakamlığı tarafından hazırlanan yiyecek ikramında bulunuldu. Kafile daha sonra Sinop’a döndü.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

37258


Tasarım:DtGaNi