Yayın Tarihi:09 06 2014 21:50(1428)

Kemal Kılıçdaroğlu “Türk Bayrağını indiren hareketi asla ve asla kabul edemeyiz."

“Türk Bayrağını indiren hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. O bayrağın kırmızı renginde dedelerimizin kanları vardır.Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz” dedi ve Erdoğan’ı bu konuda açıklama yapmaya çağırdı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Aytun Çıray ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile DSP Genel Merkezi’ni ziyaret edip Genel Başkan Masum Türker ve DSP yöneticileriyle görüştükten sonra birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundular.

Lice’deki olayları yakından inceliyoruz. Süreç yaşanıyor ama süreci kimse bilmiyor. Masaya Öcalan ve Erdoğan oturmuş. Güvensizlik üzerine süreç inşa edilmiş. Bu süreç Türkiye’yi çıkmaz noktaya getirecek süreçtir. Bu hesaplamalar kişisel kariyer üzerinden yapılıyor. Ben nasıl Cumhurbaşkanı olurum, karşıdaki kişiyi nasıl aldatırım onun oyunu alırım. Bunun üzerine inşa ediliyor. Türkiye bu gerçeği görmek zorundadır” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“Biz birleşmek zorundayız, ayrışmak değil, beraber olmak zorundayız. Düşüncelerimiz beraber, dünyaya bakışımız beraber, insana bakışımız beraber. Rahmetli Ecevit ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen demişti. Aynı şeyi bende söylüyorum, aynı şeyi Sayın Genel Başkanda söylüyor. Türkiye süratle bir başka alana evriliyor. Dolayısıyla bizim bölünmek lüksümüz yok beraber olma, güç birliği yapma, birlikte olmaya ihtiyacımız var”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır’da çalıştaylar yapılıyor, Lice’de çatışmalar sürüyor yaklaşık iki haftadır ve bu olay sonrasında Türk bayrağı indirildi. Hem bu çalıştayı, hem de Diyarbakır’daki olayları nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu şöyle yanıtladı;

Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. O bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağın kırmızı renginde dedelerimizin kanları vardır. Biz öyle biliyoruz. Bayrağı indireceksiniz, siyaset yapacaksınız. Doğru değil bu. Doğru değil. Asla kabul etmiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çıkıp konuşmasını bekliyorum. Gerçi her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını biliyorum. Ama bayrak konusunda ne söyleyecek gerçekten merak ediyorum. Biliyorum yine yalvaracak, yine ne olursunuz bayrağa saldırmayın diyecek. Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz arkadaşlar. İşin özü budur. Lice’deki olayları yakından izliyoruz, oraya milletvekili arkadaşlarımızı gönderdik. Lice’de, Diyarbakır’daki gelişmeler nedir ne değildir diye. Çünkü hükümet kanadı doğru bilgi vermiyor. Doğrudan milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirerek gidin bakın bakalım nedir, tablo nedir.

Bir süreç yaşanıyor, sürecin ne olduğunu kimse bilmiyor. İki kişi biliyor. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan oturmuş, öbür ucunda da Abdullah Öcalan oturmuş. İkisi beraber oturup konuşuyorlar. Ne konuştuklarını bilmiyoruz. Ne ödün verildiğini de kimse bilmiyor. İki tarafta da güvensizlik var. Güvensizlik üzerine süreç inşa edilmiş. Güvensizlik üzerine süreç inşa edilir mi? Bu süreç öyle anlaşılıyor ki Türkiye’yi çıkmaz noktaya götürecek olan bir süreçtir.

Bakın, süreci bu şekliyle götürmelerinin nedeni kişisel kariyer hesabı üzerinden yapılıyor bütün bu hesaplamalar. Ben nasıl Cumhurbaşkanı olurum, karşıdaki kişiyi nasıl aldatırım onun oyunu alırım. Bunun üzerine inşa ediliyor. Türkiye bu gerçeği görmek zorundadır değerli arkadaşlarım.”

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: yayınlanmayan yorumlara p ... 13 06 2014 07:18
bu memlekette cahp son çırpınışlarını yapıyor gezi olayları 17 aralık soma montaj ses kayıtları şimdide bayrak sayın kılıçtar oğlu sen kimsinki türk bayrağını savunuyorsun senin deden de bu bayrağa hakaret adenlerden sabret o bayrağı oradan indirenlerde sizden çok yakındır öterler bülbül gibi kimin adamı olduklarını

4. Yorum: cenk 10 06 2014 16:26
... birileri hakkari chp hakkari mitingi mi dedi ...?

3. Yorum: boyabatlı 10 06 2014 15:26
madem bayrağı bu kadar seviyodunuzda hakkaride elinizde niye tek bir bayrak yoktu.cumhurbaşkanlığı seçimine yakın gezide beyaz türklerin yapamadağı baş kaldırıyı kürtlerden görmek sizi mutlu etmiştir eminim
bayrak bahane hükemete linç şahane

2. Yorum: üç hilal 10 06 2014 05:51
sinop milletvekili ve içişleri komisyon başkanı sayın ersoy bir iki kelamda siz edin carttan curttan mevzularda boy boy fotoğraflarla açıklama yapıyorsunuz.şimdi neredesiniz. içişleri komisyon başkanı demek ne anlama geliyor bu konular sizi ilgilendirmiyormu.?içişle
ri deyince sadece ankaramı aklımıza gelsin. doğuda ve güneydoğuda yaşanan bu olaylar bu sizin çözüm süreci dediğiniz ama aslında bölünme sürecinde katkınız nedir? yollar kesiliyor-kimlik kontrolleri pkk.ya teslim edilmş. otobüsler içinde yolcularla yakılıyor.türk bayrağı indiriliyor hemde askeri birlikten. bu yaşanan olaylar içişlerini kapsamıyormu.?

1. Yorum: adı açılım olunca... 10 06 2014 00:02
2002 den 2014 yılına kadar ülkemizde 180 derece değişen şey nedir diye sorarsanız;
bebek katilinden,
terörist başından,
30bin kişinin katilinden,
30yıldır ülkemizde terör estiren bir caniden,
yukardaki suçları hiç işlememiş,
ülke yöneticileri ile pazarlıklar yapan,
isteklerinin karşılanması için talimatlar veren,sözü dinlenen,
bir lider,bir öncü,saygın bir barış elçisi,bir kahramanın yaratılmasıdır!!!
var mıdır dünyada bir başka örneği!
böyle bir kişi neden hapistedir ki(!) aralamışsınız bir defa kapıyı! açtıkça açaçaklar!!! adı üstünde açılım!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

85258


Tasarım:DtGaNi