Yayın Tarihi:10 06 2014 22:02(2583)

İnek Kurtarma Operasyonu- Videolu



Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Veysel köyünde yeşil alanda otlanırken kurtların kovaladığı inek yaklaşık 50 metrelik uçurumdan aşağı düştü. Düşen inek Köy muhtarı ve vatandaşlar tarafından bir saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Olay Veysel Köyü’nde ikamet eden Murat Gümüş’e ait büyükbaş hayvanın kaybolduğunu fark etmesiyle başladı. Köylülerin çabalarıyla aranan inek ormanlık alanda yaklaşık 50 metrelik uçurumdan yuvarlanmış halde arka ayakları toprağa saplanmış şekilde bulundu. İnek yaklaşık 1 saatlik süren operasyonla Veysel Köyü Muhtarı Emrettin Öz ve köylüler tarafından halatlarla bağlanılarak çıkarıldı. Bir saatlik çalışmaların sonunda kurtarılan inekte bir sakatlanma olmaması bütün köylülere rahat bir nefes aldırdı.
 

İneğin sahibi Murat Gümüş, “İneğimizi sabah otlatmaya çıkardık sonra çıkardığımız yerde olmadığını fark ettik. Yaklaşık 4 saat bütün köyde aradık.. Son günlerde köyümüzde koyunları ve hayvanları da parçalıyorlar. Köyümüz sakinlerinden birisi kurdun koyununa parçaladığına şahit olmuş. Büyük ihtimalle kurtlar kovaladı. Kaçarken uçurumdan kaymış ayağı saplanmış halde bulduk. Sağ olsun bütün komşularımız ve muhtarımız ineği ararken de kurtarırken de büyük çaba sarf ettiler hepsine teşekkür ederim.” dedi.


TIKLA İZLE VİDEO



Haber: www. haber57. com /  Fatma ÖZEN





Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: erfelekli 10 06 2014 23:02
emrettin amcaa boyabat gazetesinede çıktın helal sana ne diyimm... güzell sonuc olmuss özledim hepinizi


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

123972


Tasarım:DtGaNi