Yayın Tarihi:12 06 2014 00:27(2018)

Rektör Yardımcısı Bayrak Görevine Başladı

Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Temel Bayrak, görevine başladı.

Temel Bayrak’ın Özgeçmişi;

Prof. Dr. Temel BAYRAK 1968 yılında Trabzon'da doğdu ve ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon' da yaptı. 1988 yılında Lisans öğrenimine Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünde başladı ve bu öğrenimini 1992 yılında tamamladı. Aynı yıl içerisinde KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrenimine başladı. Yüksek Lisans öğrenimine devam ederken 1993 yılında Niğde Üniversitesi, Aksaray Mühendislik Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Yüksek Lisans öğrenimini bitirerek Harita Yüksek Mühendisi oldu. Bu yıl içerisinde Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora öğrenimine başladı. 1998 yılında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Doktora öğrenimine devam etmek üzere KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalına 35. madde uyarınca görevlendirildi. 2003 yılında adı geçen enstitüde Doktor unvanını aldı. Aynı yıl Niğde, Üniversitesi Aksaray Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2006 yılında Niğde Üniversitesinden ayrılıp Aksaray Üniversitesi adını alan üniversitenin Mühendislik Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yaptı. Bu bölümde Bölüm başkan yardımcılığı ve jeodezi ana bilim dalı başkanlığı görevini yürüttü. 2008 yılından itibaren Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita (Jeodezi ve Fotogrametri) Mühendisliği Bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. 2009 yılında kendisine Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) tarafından Harita Mühendisliği Bilim Alanında Doçent unvanı verildi. 2010 yılında Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği bölümüne atandı. 2010-2014 yılları arasında Harita Mühendisliği bölümünde Jeodezi ana bilim dalı başkanlığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Aynı yıllar arasında Mühendislik Fakültesinde bünyesinde ise Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı. Yine aynı yıllar sürecinde Üniversite bünyesinde ise Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Senato Üyeliği, Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Üyeliği ve Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Genel Kurul Üyeliği görevlerini yürüttü. Evli ve 3 kız çocuk babası olan Bayrak, Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği. Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

55725


Tasarım:DtGaNi