Yayın Tarihi:12 06 2014 18:11(1304)

İl Müftümüz Mustafa Erkan'ın Berat Kandili Mesajı

“Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulmagibi manalara gelir. Berat kandili, Allah”ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Berat Kandili İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat gecesidir. Berat gecesi, Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Bu gece için Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur: “Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Kim ne isterse istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.” (İbni Mace)

12 Haziran 2014 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecede İl Müftülüğümüz tarafından Alaaddin Camiinde akşam namazı ile yatsı namazı arası düzenleyeceğimiz Kandil Programına tüm halkımızı davet ederken, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor, Berat Kandilinin aziz milletimizin, Alem-i İslam’ın ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”.

Mustafa ERKAN
Sinop İl Müftüsü

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

46975


Tasarım:DtGaNi