Yayın Tarihi:12 06 2014 22:48(1588)

MHP Boyabat İlçe Başkanı Ali ŞAHİN Berat Kandili Mesajı

Asırlardan beri tüm İslam dünyasında dini duygu ve düşüncenin sosyal, kültürel hayata yansımalarının bir tezahürü olarak büyük bir samimiyetle kutlanmakta olan kandil gecelerinden biri olan beraat kandilini bu akşam idrak ediyoruz.

Mübarek üç ayların tam ortasında olduğumuz bu gün ve bu gece de islam dünyası, maalesef yaşaması ve yaşatması gereken manevi iklimden, huzur ve sükundan çok uzakta.

Ülkemizde, dünyada ve yakın komşularımız olan İslam memleketlerinde; savaş ve terörün, bitmez tükenmez kin ve ihtirasın, şiddetin, düşmanlık ve ayırımcılığın iyice tırmandığı ve tüm tarafları acı ve gözyaşına boğduğu, umutsuzluk ve karamsarlığa sürüklediği, masum insanları, kadın ve çocukları, sivil alanları, hastaneleri, mabedleri, devlet dairelerini, kışlaları, elçilikleri, hülasa henüz yerle bir edilmemiş ne varsa hepsini hedef alan saldırılar ne yazık ki hiç hız kesmiyor, hiç aman vermiyor.

Hal böyle iken hangi yüzle, hangi amelle, hangi imanla “beraat” umuyoruz ki?

Ne yaptık; içimizde adaleti, huzuru, iyiliği hakim kılmak için.

Ne yaptık; Kini,düşmanlığı, şiddeti, terörü, kötülüğü, def etmek için.

Ne yaptık;” İyiliği emredip, kötülükten alıkoymak” için.

İçimizde “insanları hayra çağıracak, iyiliği emredip, kötülükten alıkoyacak bir topluluk” mu var?

Hem İslam dünyası, hem de küresel ölçekte tüm insanlık; adaletsizlik, zulüm, katliam, sömürü, tabi kaynakların talanı, çevre felaketleri, fakirlik, açlık, kan ve gözyaşı içinde imdat bekler iken..

Yine de, tüm Müslümanlar olarak bu kollektif suçlarımızdan beraat ümidi ile bu mübarek geceyi gücümüz yettiğince ihya ile, , kötülüğü def etmek için bir türlü hareket etmeyen, edemeyen ellerimizi semaya açarak Rahmet kapılarında dilenelim.

Bilir ve inanırız ki “Allah'tan ümit kesilmez”.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandilinin aziz milletimizin ve bütün İslâm aleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış içinde yaşama iradesinin, almasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Ali ŞAHİN
MHP Boyabat İlçe Başkanı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

384838


Tasarım:DtGaNi