Yayın Tarihi:13 06 2014 15:43(1793)

Yaz KUR’AN Kursları Eğitim Semineri

Okulların tatile gireceği 13 Haziran'dan bir hafta sonra 23 Haziran’da başlayacakolan yaz Kur’an kurslarında görev yapacak cami ve Kur’an Kursu görevlileri için Sinop İl Müftülüğü tarafından 3 günlük "Yaz Kur’an Kursları Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenlendi.

11-13 Haziran 2014 tarihlerinde İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen "Yaz Kur’an Kursları Hizmet İçi Eğitim Semineri" ne, Kur’an Kursları ile Sinop’ta ki tüm camilerde görev yapan din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Mustafa ERKAN’ın açılış konuşmasının ardından Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin KONUKÇU tarafından verilen seminerde din görevlilerine, yaz Kur’an kursları eğitim takvimi, kayıt işlemleri, dönemler, kurlu sistem ve işleyişi, materyallerin seçimi ve kullanımı, eğitim-öğretim hizmetleri ilgili yönetmelik ve yönerge hükümleri, yaz Kur’an kurslarında karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri, öğrenci psikolojisi, çocuk ve ergenlerde dini gelişim ve görülmesi muhtemel davranışlar, güçlü ve etkili iletişim, yaz Kur’an kurslarında Kur’an öğretim, yöntem ve teknikleri ile yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları ve Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) konularında bilgilendirme yapıldı.

Yaz Kur’an kurslarındaki eğitim-öğretim hizmetlerinin sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülmesinin özellikle altının çizildiği seminerde, kurs programı boyunca öğrencilere değerli olduklarının hissettirilmesi, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilmesi, yaş farklılıklarının göz önünde bulundurulması, mümkün olduğunca 4-6, 7-12, 13-24 yaş gruplarının birlikte eğitim-öğretim görmelerinin sağlanması ve kursta bulunmalarının önemi ve amacının kendilerine anlatılması önerildi.

Seminerde ayrıca, derslerin çeşitli oyun ve etkinlikler içerisinde öğrencilerin katılımıyla işlenmesine özen gösterilmesi, ödüllendirmelerde ise aşırılığa yer verilmemesi tavsiye edildi.

Bu yıl 23 Haziran ile 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında, dönemler halinde ve kur esasına göre eğitim öğretimin gerçekleştirileceği yaz Kur’an kurslarına her yaş grubundan öğrencilerin kayıt yaptırabilecekleri ve kayıtların ise 16 Haziran'da başlayacağı belirtildi.

Celal ŞENASLAN
Diyanet Haber SİNOP

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

70046


Tasarım:DtGaNi