Yayın Tarihi:14 06 2014 21:06(1646)

Ezan Kursunda Muhteşem Final

Sinop İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu’ muhteşem bir belge töreni ile sona erdi.

2014 yılı Din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından 12.05.-13.06.2014 tarihleri arasında " Ezanı Güzel Okuma Kursu" düzenlendi. İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen ve 100 saat olacak şekilde planlanan ve 5 hafta süren, Samsun İlkadım Merkez Büyük Camii İmam-Hatibi ve aynı zamanda Rehber Öğretici olan Hamdi Demirbaş’ın görevlendirildiği kursta kursiyerler; Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında ezan okumayı, ezan ve selada yaygın hataların düzeltilmesi, ses eğitimi, sela ve ezan makamları ve camii musikisinde kullanılan bazı makamları öğrendiler.

Kurs sonunda Alaaddin camiinde kursiyerlerin tertip ettiği bir program düzenlendi. Programda kursiyerler, kursta öğrendikleri makamları ve ilahileri cemaatin huzurunda seslendirip çifte ezan okudular.

Sinop İl müftüsü Mustafa Erkan programın başında yaptığı konuşmada; “İslam Dininin en önemli sembollerinden biri olan Ezan-ı Muhammedi'nin kulağa hoş gelecek bir şekilde okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla Ezanı Güzel Okuma kursu düzenledik” dedi.

Müftü Erkan; “Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumumuza ehil kaynaklardan doğru bilgileri sunabilmek için bu seçkin millete dinimiz, camimiz, kültürümüz, geleneğimiz, göreneğimiz ile ilgili bütün güzellikleri yansıtabilmek, yaşatabilmek için son yıllarda eğitim-öğretim faaliyetlerimize son derece ağırlık vererek çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Hizmet içi eğitim faaliyetlere son derece önem verdiklerini kaydeden Müftü Erkan, göreve başladığı günden bu yana 100’e yakın görevlinin Hizmet içi Eğitim kursu aldığını belirterek bu sayının hiç de azımsanacak bir sayı olmadığı kaydetti. Önümüzdeki dönemlerde de kursların devam edeceğini belirten Müftü Erkan; “Bizim toplumumuz en güzel hizmeti almaya layık insanlar. Hele Sinop’un insanları Türkiye’nin en mutlu insanları. Bu insanların mutluluğuna, mutluluk katmak bizimde önde gelen vazifelerimizden birisi. Şunu da ilave ediyorum, dünyada mutlu olan insanların ahirette de mutlu olabilmeleri için bizim ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Bu güzel insanlar her şeye layıktır. Bu inanç ile bu gayret ile hizmetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuşarak, hizmetlere katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kursiyerler ise Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursunun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Kursiyerler tarafından rehber öğretici Hamdi DEMİRBAŞ’a Sinop’un simgesi kotra hediye edilmesinin ardından program çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Celal ŞENASLAN
Diyanet Haber SİNOP

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: ş erdoğan 16 06 2014 03:24
il müftülüğünün düzenlemiş olduğu organizasyon güzel bu haberi görünce yaklaşan mubarek ramazan ayında saraydüzü cumakalı köyü gürlen mahallesinin imamı bulunmamaktadır sayın il müftümüze ve ilçe müftümüzün bu konuda hassasiyet göstererek maduriyetin giderileceğini umarım saygılarımla.

1. Yorum: nasıl final haberi 16 06 2014 02:40
madem final haberi kursta değişik makamlarda ezan okuma videosunu neden yayınlamıyorsunuz.esefle kınıyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

404879


Tasarım:DtGaNi