Yayın Tarihi:16 06 2014 03:02(1852)

Karadeniz Bölge Finali Sinop'ta Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2014 yılı 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen “ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışması” Sinop’ta yapıldı.

Alaaddin Camiinde düzenlenen yarışmaya vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

Yarışmaya Karadeniz Bölgesinden Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Amasya, Çorum, ve Tokat İllerinde düzenlenen yarışmalarda İl birincisi olan din görevlileri katıldı. Jüri başkanlığını İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yaptığı yarışmada İl Müftü yardımcısı Ramazan Dolu, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Barlak, Sinop İl Müftülüğü Din Hiz. Ve Eğitimi Şube Müdür ve Sinop İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hayrettin Bağce jüri üyeliği görevini üstlendi.

Yarışmada Samsun İl Müftülüğünü temsil eden K.K.Ö. Mustafa Çolakoğlu 94 puanla 1. olurken, 92 puanla puanları eşit olan Trabzon İl Müftülüğünü temsilen İmam-Hatip Tevfik Kahvecioğlu ve Ordu’dan İmam Hatip Süleyman Şimşek 2. , üçüncülüğü ise Çorum’dan Ramazan Doğan ve Amasya’dan H. Şahin Daşkın 90 puanla paylaşmış oldular.

Açılışta bir konuşma yapan Sinop İl müftüsü Mustafa Erkan ; “Güzel ilimiz Sinop hakikaten bütün güzellikleri yaşamaya layık bir ilimiz. İnsanlarımız Türkiye’nin en mutlu insanları. Bizlerde bu mutluluğa değer katabilmek için bugün burada bir Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması gerçekleştirdik. Karadeniz Bölgesindeki 9 ilimizin il birincileri burada yarıştılar. Bütün cemaatimiz çok memnun kaldılar” dedi.

“Ağustos aynın 17’sinde de Türkiye’nin finale kalan hafız kızlarını inşallah yine Sinop’ta ağırlayacağız” diyen Müftü Erkan ; “Güzel Sinop’umuzun Kur’an hizmetleri ve Diyanet hizmetleri ile hemhal olması için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ve vatandaşlarımızın hizmetlerimize yoğun teveccühleri olduğunda da çok memnun oluyoruz.

Kur’an Kursu hizmetleri noktasında iyi bit noktaya doğru ilerliyoruz. Vatandaşlarımız geçen yıla nazaran yüzde 100 artışla Kur’an Kursu hizmetlerimize müracaat ettiler.

Önümüzdeki yıl bu ilginin daha da artacağını umuyorum. Böylesi programlarda hizmetlerimizin daha iyi anlaşılmasına, vatandaşlarımız tarafından bilinmesine vesile oluyor. Bu hizmetlerimize katkı sunan maddi ve manevi destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmaya katılan bütün katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edilirken, hayırsever vatandaşlar tarafından birinciye altın hediye edildi.

Yarışmada 1. gelen K.K.Ö. Mustafa Çolakoğlu, Türkiye genelinde yapılacak olan Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Doğu Karadeniz Bölgesini temsil edecek.

Celal ŞENASLAN
Diyanet Haber Sinop

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: aslan 16 06 2014 04:38
bakiyorum da ulkemizde en kolay ve gelir getirici sey milleti camilere toplayip tartismaya kesinlikle acik olmayan inanc cemberi etrafinda toplamak. ezan okuma ve kur'an okuma yarismalari... ezani ve kur'ani turkce okuyalim,,,, derseniz itirazlar belli... sanki allah sadece arapça biliyor???bundan en cok nemalanan hangi kesim? elbette ki iktidar... neden mi? cami disinda yapilan aciklamalara ve gosterilere aninda mudahale etmelerinden belli degil mi? istedikleri: taraftar secmenler camiye, oylar sandikta akp kosesine... kendilerine oy vermeyenler ayyas, dinsiz, meyhaneci,,, vs...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

34124


Tasarım:DtGaNi