Yayın Tarihi:19 06 2014 03:25(1242)

NKP'den 20-21 Haziran Etkinliklerine Çağrı

Şimdi Mücadele Zamanıdır!
Sinop Nükleer Santral İstemiyor!

Ülkemizde siyasi iktidarlar 40 yıldır bir nükleer masalın peşinden gitmekteler. Akkuyu, Sinop ve İğneada 1970’li yıllarda nükleer santral için seçilen bölgelerdi.

Devlet politikası haline gelmiş neoliberal politikaların meyvelerini hep birlikte görmeye başladık. Kamu hizmetlerinin özel hukuk kişileri eliyle gördürülmesi, şirketleştirme ve yenidünya düzenine uyum adıyla başlayan süreç, devletin ekonomi alanından elini çekmesi ve daha fazla demokrasiye zemin hazırlanması propagandasıyla bugünlere geldi. Geldiğimiz noktada ise devlet eliyle yaratılan yeni bir sermaye sınıfı, tüm ekonomik hayatı denetim altına alan bir devlet ve sıfır noktasında bir demokrasiyle bizi karşı karşıya bıraktı.

Bu bağlamda Siyasi iktidar Sinop İlini gözden çıkarmış görünerek nükleer santralları bize dayatmaya çalışıyor. Biz Sinop halkı bu dayatmalara boyun eğmeyeceğiz. Nükleere karşı Sinop halkını bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Bu nedenle bir dizi etkinlik ve bilgilendirme çalışmaları düzenledik.

20- 21 Haziran 2014 tarihlerinde “Nükleere Karşı Uluslararası Karikatürler Sergisi” ve “ Nükleer Santraller ve Sinop” konulu bir panel düzenliyoruz.

Önce; 20 Haziran 2014 Cuma Günü saat 15.30 da Uluslararası değerlerimiz olan karikatür Sanatçıları Seyit Saatçi ve Aşkın Ayrancıoğlu’nun düzenlemesini yaptıkları “Nükleere Karşı Uluslararası Karikatürler Sergisi” ni açacağız. Bu sergiye Dünyaca ünlü karikatüristler Nükleer Karşıtı karikatürleriyle katılacaklar. Sergimiz iki gün boyunca izlenebilecektir.

Yine aynı gün saat 19.00 da Kaledibi Rıhtım Parkta bir panel düzenliyoruz.

Panel Yöneticisi: (Elektrik Mühendisi) Erhan KARAÇAY olacaktır.

Panelistlerimiz; Prof. Dr. Aziz Konukman, Oya Koca ve Okan Alpar olacaktır. Panelistlerimiz Sinop’umuzun değerleri olup, Sinop’umuzun değerlerinin de Nükleer le ilgili söyleyecekleri olacaktır diye de düşünüyoruz.

Tüm Sinop Halkını Etkinliklerimize destek vermeye çağırıyoruz.

SİNOP NÜKLEER KARŞITI PLATFORM

adına

Zeki KARATAŞ

Dönem Sözcüsü

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

35394


Tasarım:DtGaNi