Yayın Tarihi:19 06 2014 20:18(2188)

 

Boyabat İtfaiyesinden kurtarma tatbikatı

Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından Boyabat İtfaiye personeline, kuyuya düşen insanın hayatının kurtarılması ve Holmatro hidrolik kurtarma aparatının kullanımı ile ilgili eğitim verildi.

Boyabat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde personel ile bir araya gelen Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) uzmanlarından Muammer Duroğlu, senaryo gereği kuyuda mahsur kalan bir kişinin nasıl kurtarılacağını ve ilk etapta neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak itfaiye personeline anlattı.
 
Verilen eğitimin itfaiye ekiplerinin, bilgi ve becerilerini geliştirmek; yangın, trafik kazası, deprem vb. acil durumlarda ne gibi önlemler alabileceklerini göstermek amacına yönelik olduğunu ifade eden Uzman Muammer Duroğlu, "arkadaşlarımıza kuyudan insan kurtarmanın nasıl yapılacağını bunun yanı sıra diğer afet durumlarında ne gibi önlemler alabileceklerini göstermek amacıyla böylesi bir tatbikat düzenledik. Anlatılanları eğitime döktük. Umarım tatbikatımız arkadaşlarımız için faydalı olmuştur. Bu tatbikatın gerçekleşmesini sağlayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatı seviyoruz 20 06 2014 04:15
çok güzel ama eksik uygulama olmuş. sizler bu işi yaparken yalnız degilsiniz malum. emniyet ve 112 ekibinide çagırıp ekip çalışması yapılabilirdi.hep betaber ortak akılla iş başa düştüğünde daha faydalı olurdu diye düşünüyorum.belediye de böyle işlerin olması çok güzel gelişmedir. tebrik edip daha başka uygulamaları da bekliyoruz.

1. Yorum: eğitim kültürü 20 06 2014 04:00
güneş gözlüğü takıp eğitimciği izlemek etikmi siz itfaiyeciler..?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

372532


Tasarım:DtGaNi