Yayın Tarihi:19 06 2014 22:17(1563)

Hacı Adayları İçin Uygulamalı Seminer

Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Sinop İl Müftülüğünün organize ettiği Hac Eğitim Semineri 16-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Seminer programı çerçevesinde İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Ramazan Dolu ve Fatih Tavlaşoğlu’ da seminerde alanları ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunum yaptılar. İl Müftü Mustafa Erkan, hacı adaylarının yaşayabilecekleri muhtemel sıkıntıları da dile getirerek "5 milyon hacı aynı anda Harem-i Şerife gitmek ve orada namaz kılmak istiyor. Bu sebeple yaşanabilecek izdihamlarda sabırlı olmanızı öneriyorum, Allah'ın en değerli misafiri olarak ihrama girdiğiniz andan itibaren makam, mevki ve dünyevi kişiliğinizden sıyrılmış oluyorsunuz" diye konuştu.

Haccın en önemli gayelerinden birinin eşitlik duygusunu canlandırmak olduğunu vurgulayan Erkan, "Bu duyguya ulaşmak için zihni, kalbi, ruhi ve ilmi olarak hazır olmamız gerekiyor" dedi.

Seminerde hacı adaylarından akıllarına takılan her türlü soruyu sormalarını isteyen İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu, müftülük olarak, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için hiç bir fedakârlıktan kaçınmadıklarını ifade etti.

Seminerde hacı adaylarına başlıca İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Genel Olarak Hac Menasiki/Görevleri ve bunların Hikmetleri, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, (Doğrudan mekke’ye gidecekler için) Umre İbadetinde yapılması Gereken Görevler ve Kadınlara Özgü Konular gibi konular anlatıldı.

Seminerin son gününde İl Müftüsü Erkan, Alaaddin Camiinde kurulan Kabe maketi üzerinde tavafın nasıl yapılacağını, ihramın nasıl giyileceğini, kaç defa say edileceğini uygulamalı olarak anlatılırken, Kâbe’nin tarihi hakkında da bilgiler vererek, tüm hacı adaylarının haclarını tebrik etti.

Celal ŞENASLAN
Diyanet Haber Sinop

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

35172


Tasarım:DtGaNi