Yayın Tarihi:21 06 2014 17:44(3113)

Okul Dönüşümleri Yüzde 80 Tamamlandı


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre okul dönüşümleri % 80 tamamlandı. Bilindiği gibi 11.04.2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile 2012 – 2013 öğretim yılından itibaren ülkemizde 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmiş ve okullarımız 4 yıllık öğretim yapan ilkokul, ortaokul ve lise şeklinde yeniden yapılandırılmıştır. Bu süreç çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığının açıklamaları doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda alınan 11.06.2014 tarih ve 2394160 sayılı Valilik oluru ile 2014 – 2015 öğretim yılından itibaren ilçemiz okullarında yeniden yapılanmaya gidilmiştir.

Bu yapılanma gereğince 2014 – 2015 öğretim yılından itibaren;

Atatürk İlk ve Ortaokulu           Atatürk Ortaokuluna
İnönü Ortaokulu                        İnönü İlkokuluna ( İkili Öğretim )
Dumlupınar Ortaokulu               Dumlupınar İlkokuluna dönüştürülmüşüdür.

Bu okullarımızdaki ortaokul öğrencileri e-okul sistemindeki adres bölgeleri de dikkate alınarak, sınıf ve öğretmen bütünlüğünün bozulmamasına azami özen gösterilerek Atatürk Ortaokuluna aktarılacaktır. Branş öğretmenlerimiz ise doğrudan Atatürk Ortaokuluna aktarılacaktır

Bu okullarımızdaki ilkokul öğrencileri e-okul adres bölgeleri dikkate alınarak, sınıf ve öğretmen bütünlüğünün bozulmamasına azami özen gösterilerek İnönü ve Dumlupınar İlkokullarına aktarılacaktır. Sınıf öğretmenlerimizin atamaları ise sınıf bütünlüğünü bozmayacak şekilde İnönü ve Dumlupınar İlkokullarına yapılacaktır.

Hamit Tekin İlk ve Ortaokulu   Hamit Tekin Ortaokuluna
Fatih İlk ve Ortaokulu              Fatih İlkokuluna dönüştürülmüştür.

Bu okullarımızdaki ortaokul öğrencileri e-okul sistemindeki adres bölgeleri de dikkate alınarak, sınıf ve öğretmen bütünlüğünün bozulmamasına azami özen gösterilerek Hamit Tekin Ortaokuluna aktarılacaktır. Branş öğretmenlerimiz ise doğrudan Hamit Tekin Ortaokuluna aktarılacaktır

Bu okullarımızdaki ilkokul öğrencileri e-okul adres bölgeleri dikkate alınarak, sınıf ve öğretmen bütünlüğünün bozulmamasına azami özen gösterilerek Fatih İlkokullarına aktarılacaktır. Sınıf öğretmenlerimiz ise doğrudan Fatih İlkokuluna aktarılacaktır.

Yeşilyurt İlk ve Ortaokulu              Yeşilyurt İlkokuluna
Sarıağaççayırı İlkokulu                   Sarıağaççayırı İlk ve Ortaokuluna dönüştürülmüş

Yeşilyurt ortaokulundaki öğrenciler Sarıağaççayırı Ortaokuluna aktarılacaktır. Branş öğretmenlerimiz ise Sarıağaççayırı Ortaokuluna aktarılacaktır.

İlçemiz Hamzalı, Çaltu ve İsaoğlu Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulları kapatılarak bu öğrencilerimiz Çattepe İlk ve Ortaokuluna taşınacaktır.

Esentepe Mahallesine yapılan Uygur ÖZAY İlkokulu tamamlanınca Fatih İlkokuluna devam eden ve bu mahallemizden gelen ilkokul öğrencileri bu okula aktarılacaktır.

Yıldız Mahallesinde inşaatı devam eden Abdurrahman GÜNEŞ İlkokulu tamamlanınca İnönü İlkokulundaki ikili öğretimden vazgeçilerek bu bölgedeki ilkokul öğrencileri Abdurrahman GÜNEŞ İlkokuluna planlanacaktır.

Camikebir Mahallesi Bağlar Mevkiinde yapılacak olan 24 derslikli Nejdet KÜÇÜKBAŞ Ortaokulunun tamamlanması ile Cumhuriyet ve Cengiz Topel  İlk ve Ortaokulları İlkokula dönüşecek ve bu okullarımızdaki ortaokul öğrencileri Nejdet KÜÇÜKBAŞ Ortaokuluna aktarılacaktır. Böylece Boyabat İlçemizde 12 yıllık zorunlu eğitime geçiş sürecinde tüm okullarımızda dönüşüm tamamlanacaktır.

Eğitim  öğretim açısından öğrencilerimizin her hangi bir sıkıntı yaşamaması için  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli tüm önlemler alınmıştır.




Facebook'ta Paylaş
11. Yorum: veli 23 06 2014 22:27
sayın ilçe milli eğitim müdürüm,mehmet akif ersoy lisesi ve mehmet akif ersoy anadolu lisesi taşınması hakkında bilgi vermemiş bulunuyorsunuz.bence mehmet akif ersoy lisesi kısmının kalıp anadolu kısmının ticaret lisesine taşınacağını tüm velilerin öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.ben bir veli olarak mehmet akif ersoy lisesi ve mehmet akif ersoy anadolu lisesinin bir çatı altında eğitim almasını istiyorum. bölünmek,taşınmak istemiyoruz...

10. Yorum: eyyy 23 06 2014 05:37
eyy arkadaşlar sanmayın asırlık mehmet akif ersoy lisesi taşınıyor, herkese böyle yutturuyorlar yavaş yavaş altını kazarak kapatacaklar görüceksiniz

9. Yorum: boyabatlı 22 06 2014 14:25
yapılan çalışmaları, verilen emekleri takdirle karşılıyoruz.egitimin kalitesini artırmak için önce alt yapı kalitesini yükseltmeniz ve 15-16 yaşındaki çoçuklarla 6-7 yaşındaki çoçukların alanlarını ayırmanız gecikmişde olsa en isabetlisi olmuştur. sayın hocam geçiş dönemleri sancılıdır.hedef dogru ve başarı hedefleri tutturmakda yatıyor. şimdi olumsuz düşünenler egitim başladıgında ne kadar haklı oldugunuzu anlayacaklardır.

8. Yorum: üç hilal 22 06 2014 05:47
eğitim sistem, tam bir yap boza çevridi-her sene yeni bir şey denenirmi? allah aşkına bu çocuklardan ne bekliyorsunuz. bir düzen bir intizam ne zaman hasıl olacak. ben yenimahallede ikamet ediyorum çocuğum boyabat mehmet akif ersoy lisesinde okuyor şimdi siz hadi ticarete gidin demek tam bir zulümdür. bu zihniyet ben yaptım böyle olacak zihniyetidir tamda akp.ye yakışan zihniyettir. başka ne beklenirki akp. zihniyetinden. boyabat mehmet akif ersoy lisesinde imam hatiplilerin okutulacağı söylentisi tam bir rezalettir. bu bir adama o sandalyeden kalk ben oturacağım demekle aynıdır. başka proje üretemeyen milli eğitim bakanlığını esefle kınıyorum.gerçi kınasak ne olacak onlarda utanacak arlanacak yüzmü var.azıcık ar damarları olsaydı somada 301 şehitten sonra-ırakta konlosumuz ve 100 vatandaşımız kaçırıldıktan sonra-suriyede uçağımız düşürüldükten sonra-diyarbakırda türk bayrağı indirildikten sonra istifa eder onurlarını bari kurtarırlardı..

7. Yorum: veli 21 06 2014 23:23
okullar değişince kıyfette değişti bi zahmet kıyafetleride siz alın düşünmüşsünüzdür bunuda

6. Yorum: mert can deveci 21 06 2014 22:28
-ben mehmet akif ersoy lisesi'nde okuyorum.
-okula geldiğimden beri,okul imam hatip öğrencileri ile ortak kullanıldı.
-bir okulu,iki okulun birden kullanması çok tuhaf geliyor insana.
-mehmet akif ersoy lisesi,ticaret meslek lisesi'ne taşınacak diye haberler geldi.
-peki sizlere soruyorum,niye imam hatip öğrencileri ticaret meslek lisesi'ne gitmiyorda biz gidiyoruz?
-bu soruyu umarım düşünürsünüz kafanızda.
-okulumun taşınmasını istemiyorum,hatta kimse istemiyor.
-bizim belki maddi durumlarımız iyi değil.
-bide okul taşınınca,servis parasımı vereceğiz?
-bu kadarda düşüncesiz olmayın.
-eğer okul taşınacak illa diyorsanız!servis paraları ücretsiz olsun!
-biz okulun taşınmasını istemiyoruz!
-gitsin imam hatip öğrencileri ticaret meslek lisesi'ne taşınsın!
-dağdan gelip,bağdakini kovmayın!
-okul taşınırsa işler kötü olur!
-o kadarını diyorum düşünün artık!
-mehmet akif taşınmasın !

5. Yorum: m. 21 06 2014 22:14
okulumuzun ticaret meslek lisesine taşınmasını istemiyoruz

4. Yorum: ramazann 21 06 2014 22:13
bazı ailelerin maddi durumunu dusunerek sivilden tekrar okul kıyaftyle devam edıldi mehmet akıf ogresnnde durumu olamayabılırr servıse veyaa evi uzak olabılır bu sartlar ogrencılere zor gelebılır bazı seylerı yenıden dusunulmesı lazmmmmm !!!

3. Yorum: naz 21 06 2014 22:11
boyabat mehmet akif ersoy lisesi nin taşınmasını istemiyoruz.

2. Yorum: bmael 21 06 2014 22:01
boyabat mehmet akif ersoy lisesi nin taşınmasını istemiyoruz.

1. Yorum: öğrenci 21 06 2014 21:55
biz boyabat mehmet akif ersoy lisesinde okuyoruz ve okulumuz 2 senedir imam hatip okulu ile ortaklaşa kullanılmaya başlandı ve bu sene imam hatip lisesinde yeni gelecek öğrenciler için yer olmadığı için mehmet akif ersoy lisesi'nin boyabat ticare meslek lisesine taşınılacanı söylendi biz öğrenciler kendi okulumuzdan başka bir okula taşınmak istemiyoruz ve bizim okulumuza tam yeni mahalleden yürüyerek gelen arkadaşlarımız var ve bu ğrenciler okul taşındığı zamanda ticaret meslek lisesine gidebilmek için özel minübüs tutumaları gerekiyor maddi durumu yetersiz olan arkadaşlarımız var ve biz kendi okulumuz varken başka okulada taşınmak istemiyoruz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

89655


Tasarım:DtGaNi