Yayın Tarihi:26 06 2014 05:00(2846)

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu'nun 25. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Bendevi Palandöken'in 8'inci kez federasyon başkanlığına seçildiği seçimde Boyabat ve Sinop'u, Boyabat Bakkal Esnaf Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Açıkgöz, Satılmış Akça, Hamdi Çetinkaya, Hakkı Küçükbaş, Cavit Aslan ve Mustafa Otkun temsil etti.

Yeniden Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanlığı’na seçilen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken kullanılan 699 Oyun 672’sini alırken, 27 oy da geçersiz sayıldı. Böylece TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tek aday olarak katıldığı Türkiye Bakkallar ve Bayiler Başkanlığı’na 8’inci kez seçilmiş oldu. Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilen ve tek liste halinde gidilen seçimlerde Bendevi Palandöken’in yeni yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu:“M. Sabit Tokgöz, Emin Bağcı, Orhan Batur, Süleyman Yılmaz, Kamil Bulut, Süleyman Yaşagör, Vakkas Katırlı, M.Ali Bapbacı, Süleyman Nazlı, Eşref Tombak, A.Ufuk Dravor ve Adlıhan Dereden oluştu. Bakkallar Federasyonu Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise Zahide Doğan, Namık Polater ve Aziz Öztürk oldu.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, perakende yasasıyla ilgili olarak, “Getirin boş kağıdı ben imzalayayım. Onlar ne diyorsa onu yapsınlar diyorum ama karşımızdaki sermaye grupları böyle bir yasaya ne gerek var diyorlar. Türkiye’nin önü tıkanıyor diyorlar” dedi.

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonunun 25’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonunun 25’inci Olağan Genel Kuruluna tek aday olarak girdi. Palandöken 25’inci Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Parakende yasasına vurgu yaparak şunları söyledi:“Niye bu perakende yasası halen çıkmıyor? Çünkü sermayenin tekelinde. Bunun çıkması 1996 yılında Gümrük Birliği sürecindeki Anavatan Partisi iktidarında gündeme geldi. Birçok bakanımız bu konu hakkında emek sarfetti. Ama netice itibariyle mevcut hükümetimizin döneminden yani 2003 yılından bu yana Ak Parti hükümeti döneminde zaman zaman gündeme getirilip ama ısrarla Meclis Genel Kuruluna indirilemeyen bir yasa haline dönüştü. Herkesin umudu oydu. O kadar açık söylüyorum ki; yeter ki böyle bir yasa taslağı hazırlanmış olması bizi sevindiriyor. Getirin boş kağıdı ben imzalayayım. Onlar ne diyorsa onu yapsınlar diyorum ama karşımızdaki sermaye grupları böyle bir yasaya ne gerek var diyorlar. Türkiye’nin önü tıkanıyor diyorlar. Kaldı mı bakkallar diyorlar. Haklı olduğu bir yerde var. Artık mahallenizde, sokağınızda bakkal kaldı mı? Ne yaptınız; mini market, çiçek market, yüce market. Bakkal tabelası kalmadı. Bu bakkal tabelasının kalmaması da bize maalesef olumsuzlukları yansıttı.”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirten Palandöken, tütün ve Alkol de yapılan düzenlemelerle ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a şunları söylediğini kaydetti:

“Sayın Başbakanım dedim. Karşımda da Milletvekili Cevdet Erdöl. Yani sigaraya karşı olan ve bu yasaklar manzumesinin kurucusu olan Milletvekilim de karşımda. Dedim bu Cevdet Bey’den çok şikayetçiyim.’Hayrola’ dedi. Sigara yasağı dedi amenna dedik. Tabelalar kalkacak dediler tabelaların önünü kestik. 22.00’dan sonra satılmayacak dedi tamam dedik. Ama kardeşim müşteri geliyor. Zaten sattığımız bira, kuruyemiş, zamanına göre turşu, peynir. Birbirimize giriyoruz. Hava zaten 22.00’da tatil yörelerinde kararmıyor. Daha hava aydınlık. Biz kendimiz durmuyoruz. Hanımımız orada, çocuğumuz orada. Birisi bilmeden bunu veriyor. Dükkanı satsak bu cezalar ödeyemeyeceğimiz cezalar. Bırakın cezasını, bizim itibarımızın ne kadar zedelendiğini ve 'Ben Cevdet Bey'den şikayet etmeyeyim de kimden edeyim Sayın Başbakanım' dedim. Döndü dedi ki; 'Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu biliyorsun.' Biliyorum dedim. 15 sene hiç sigara içmedim Sayın Başbakanım dedim ama Cevdet abimiz sayesinde 9 aydır günde iki paket tüketiyorum, en iyisi Akşam Ezanı'yla bütün dükkanları kapatalım, Sabah Ezanı'yla açalım dedim."

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabatlar 26 06 2014 17:32
23.07.2000 den itibaren 3308 sayılı mesleki eğitim kapsamına alınmış bir alan ve 15 adet dal var.satış elemanlıkları alanı.bu alanın bir dalı da " şarküteri bakkal gıda pazarları satış elemanlığı " dalıdır. bu dalın çıraklık eğitimi var ha ! ustalık belgesi olmayan dükkan açamaz ha ! bu belgeyi almak içinde 30 çeşit dersten sınavları geçmek lazım ha ! bu işler zor işler beyler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

38597


Tasarım:DtGaNi