Yayın Tarihi:29 06 2014 22:40(2523)


Durağan'da Taş Ocağı Tartışması Devam Ediyor



Dostlar Kum Çakıl Ocağı tarafından Buzluk mevkiinde yapılması planlanan taş ocağı ile ilgili tartışma büyüyor. Son olarak Bayat Köyü Muhtarı Hüseyin Maviş’in açıklamalarına cevap veren Dostlar Kum Çakıl Ocağı yetkililerine Maviş’ten çok daha sert bir açıklama geldi.

Gazetemize (Durağan57.com) yazılı açıklama gönderen Maviş; “Taş ocağı sahipleri artık toplumu kandırmayı bıraksınlar. BU bölgede biz yaşıyoruz. Ve bizin yaşam alanlarımız söz konusu. Lakin durum sadece bizimle de sınırlı değil Durağan’ın nefes alma borusu doğal güzelliği olan her hafta sonu Durağan insanının misafirleri ile birlikte çıktığı mesire alanına yapacağı etki söz konusudur. Şahsımın mevcut taş ocağını karşı çıkmadığını iddia etmektedir. Tamamen yalandır. Söz konusu ocağa da karşı çıktık gerekli cezai işlemlere maruz kaldılar. Durağan Dikmen karayolu için yapılmış olması Karayollarının devreye girmesi ve çok nadir kullanılıyor olması nedeni ile bir süre sessizliğimizi muhafaza ettik. Ayda bir ya da çok kısa süreliğine çalıştırılıyor. O bile bölgenin tamamen toz bulutuna bürünmesine, bölgede tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle firma ceza bile almıştır” dedi.
Maviş; “Öncelikle firma bu bölgede Buzluk mağarasının da içinde yer aldığı 99 hektar için başvurmuştur. İtirazlar üzerine 9 hektara düşürmüştür. İlerleyen süreçte yine bu talebi gündeme gelecektir. Şimdilik sadece bölgeye yerleşmek için böyle bir adım atmaktadır” dedi.
Maviş, “engellemek için tüm yasal haklarımızı arayacağız ve arıyoruz. Durağan halkının bize sahip çıkacağına inanıyoruz. Gerekiyorsa eylemlerimizle Durağan meydanlarında olacağız. Gerze’de termik santrali yaptırmayan, çevreciler kadar Durağan halkı da kendi doğal güzelliğine sahip çıkacaktır. Biz Firmanın bu bölgede diretmesine anlam veremiyoruz. Neden bu bölge?”
diye sordu.


www. duragan57. com'dan alıntıdır.




Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: çok iyi bilen 30 06 2014 19:33
eninde sonunda iptal edilecek muhtarım sen rahat ol

1. Yorum: :) 30 06 2014 00:52
hısım akraba dayanışmasına en büyük örnek helal sana muhtar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51065


Tasarım:DtGaNi