Yayın Tarihi:02 07 2014 22:14(2692)

Ocağımız Buzluk'u Tehdit Etmiyor!!!

Durağan şehir gazetesinin gündeme getirdiği ‘BUZLUK MAĞARASINI TAŞ OCAĞI MI TEHDİT EDİYOR’ haberine bölgede taş ocağı gerekli ruhsatları alan Güneş Beton’dan cevap geldi. Güneş beton adına yazılı açıklama yapan Cezmi YAZGAN, Buzluk mağarasını taş ocağının tehdit etmediğini söyledi.

Yazgan açıklamasında Dıurağan ilçesinde planlanan taş ocağı ile ilgili Bayat Köyü Muhtarı Hüseyin Maviş’in vermiş olduğu beyanata istinaden kamuoyunu bilgilendirmek amacı açıklamanın zorunlu olarak yapıldığın ifade etti. Yazgan tüm yasal prosedürün tamamlandığını gerekli izinlerin alındığını ifade ederek; “Öncelikle açılması planlanan taş ocağının tüm kurum ve kuruluşlardan alınmış olan izinleri özellikle ÇED (ÇEVRE ETKİNLİK DEĞERLENDİRME) RAPORU,DSİ (DEVLET SU İŞLERİ) RAPORLARI MEVCUTTUR. Sayın muhtarımızın belirttiğinin aksine, taş ocağının buzluk mağarasına doğrudan uzaklığı 4700 metre, Durağan ilçemize ise 14 km mesafesi bulunmaktadır ve bu ölçüler özel idarenin karayollarının resmi olarak verdiği ve ÇED raporunda da belirtilen uzaklık mesafeleridir. Yani buzluk mağarasına dogrudan hiçbir etkisi bulanmamaktadır ve resmi kurumlar da buzluk mağarasına zarar vermeyeceği yönünde görüşlerini bildirmişlerdir. DSİ inin vermiş olduğu raporlarda da su kaynaklarına uzaklıklarımız yasal ölçüler içerisindedir. Su kaynaklarımıza en ufak bir zarar gelmeyecektir. Bu hususlar DSİ’nin vermiş olduğu raporlarla da desteklenmektedir.

Ben Mustafa Şükrü Güneş olarak Boyabat ilçesinde hazır beton, parke tesisi ve taş ocağı işleterek ilçemiz ekonomisine ciddi katkılarda bulunmaktayım. Boyabat tesislerimizde 100 kişiye istihdam sağlamaktayız ve Durağan ilçemizde de 100 kişiye iş olanağı sağlamayı planlıyoruz. Boyabat’ta işletmiş olduğum taş ocağının civar köylerine (Göve , Muratlı) hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Tüm önlemleri tedbirleri alarak senelerdir köylülerimizle en ufak bir sıkıntımız olmadan faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ayrıca durağan ilçemize hazır beton tesisi, karo yer döşeme tesisi açarak ilçemiz ekonomisine ve istihdama ciddi katkılar sağlamak istiyoruz. Ayrıca bu taş ocağı sayesinde köy yollarının kumlanmasında alınacak malzemelerde devletimize ciddi katkılar sağlayarak daha fazla köy yollarının asfalta kavuşması sağlanacaktır. Durağan belediye sınırları içerisinde yollarının parkelenmesinde, Durağan belediyesinin parke alımlarında (belediyemizin bilgisi dahilinde) tesis yakınlığı sayesinde ciddi avantajlar sağlayarak ekonomimize katkılarımız bulunmuştur. Hayırsever bir vatandaş olarak her daim camilerimize, okullarımıza ciddi bağışlarda bulunmuşuzdur ve bulunmaya da devam edeceğiz. Durağan ve köylerine elimizden geldiğince katkılar sağlamaya çalışacağız” denildi.

Bayat Köyü muhtarı Hüseyin Maviş’in vermiş olduğu itiraz dilekçelerine de olumsuz yanıt verildiğini ve iddia eden yazıda; “Ayrıca sayın Bayat köyü muhtarının taş ocağı ile ilgili vermiş olduğu dilekçeye (sayı: 91471510-702.99-5457) Sinop İl Özel idaresi, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü olumsuz yanıt vermiş ve bu taş ocağının açılmasında kanun ve nizam açısından hiçbir sakıncası yoktur diye görüşlerini bildirmiştir” açıklamasına yer verildi.

Yazgan açıklamasında bölgede bir çok taş ocağının faaliyet gösterdiğini ve bunların köy yerleşim yerlerine uzaklığının çok daha kısa mesafelerde olmasına karşılık izin verildiğini ve bu köylerde yaşayanlara bir çok zararının olduğunu iddia ederek; “Diğer bir husus ise Durağan ilçesinde bir çok taş ocağı olmasına rağmen Bayat köyü muhtarımızın bu taş ocaklarına bir tepkisine şahit olmadık. Yine Buzluk mağarasının hemen yanı başında işletilen taş ocağına sayın muhtar neden ses çıkarmamaktadır, duyarsız kalmaktadır?” ifadelerine yer verildi.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: bayatlı 03 07 2014 04:36
güneş beton işsiz insanlara iş kurmakmı yoksa nüklere nerden daha yakın malzeme vereyim hanği dağı dağıtıp hanği dere ıslaklarına taş satmayımı yoksa vatandaşa ekmek vermekmi okadar çok halkı düşünüyorsan git başka birşey üzerine kur fabrikanı akbel çayı ıslahı dikmen dere ıslahı için taş satmayı düşünme buraya sen ne konkasör kurarsın ne parke dağı patlatıp dere taşı satarsın

2. Yorum: boyabatlı 02 07 2014 23:41
muhtarın ve köylülerin derdi başka olmalı

1. Yorum: bayatlı 02 07 2014 23:09
sayın güneş hazır beton yapığınız açıklamada bayat köyü muhtarlığı ile resmi kurumlar arasında geçen yazışmaların noktası noktasına,virgülü virgülüne kadar her yazıyı çok iyi biliyorsunuz. resmi kurumlardaki personellerle aranızın çok iyi olduğu ortada ve kurmaya hazırlandığınız taş ocağının buzluğa ve bayat köyüne zararı olmadığını söylüyorsunuz.herhangi bir zararda o bölgeyi terk edecekmisiniz.bu arada bir taş ocağı kurmayı istiyorsanız gidin kendi köyünüze kurun.bayat köyünden uzak durun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

113973


Tasarım:DtGaNi