Yayın Tarihi:03 07 2014 01:44(1480)

Mutabakat imzalarına yönelik teşekkür mesajı

Ankara’da beş kıymetli parti: Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi bana desteklerini bildiren bir metin imzaladılar. Bu imzalar sımsıkı sahiplendiğim “Türkiye’nin adayı” kavramının en somut göstergelerinden biri olmuştur. Henüz göreve başlamadan yaşanan bu mutabakat ve birliktelik iklimi, hiç endişeniz olmasın ki görev sürem içinde de pekişecek ve yayılacaktır. İmza sahibi genel başkanların her birine, gösterdikleri sağduyu ve birlik anlayışı için teşekkür ederim.

Bu vesileyle bir kez daha anımsatmak isterim: Ben Türkiye Cumhuriyet’inin Cumhurbaşkanlık makamına adayım. Bu nedenle, AK Parti’ye oy veren kıymetli kardeşlerimin de her birinin gönlünde imza almak en büyük hedefim. AK Parti’nin yanı sıra, Saadet Partisi’nden İşçi Partisi’ne; Büyük Birlik Partisi’nden, Halkların Demokratik Partisi’ne; Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden Liberal Demokrat Parti’ye kadar hangi siyasi düşünceden olursa olsun, tüm vatandaşlarımızı anlamak; bir eksiğimiz, bir hatamız varsa beraberce tartışmak ve ortak paydalarda uzlaşmak hedefindeyim.

Türkiye’mizin sevgiye, saygıya, birliğe ve dirliğe ihtiyacı var. Artık hepimizin birbirimizi dinlemeye ve yapılacak dev projelerle ülkemizi onlarca yıldır devam eden “Dünyanın 17. Ekonomisi” durumundan kurtarmaya ihtiyacı var. Bu da ancak AK Partili, CHP’li, MHP’li, HDP’li ayırmadan, her insanımızın şeffaflık ve saygı içinde elele vermeleriyle mümkün olacak.

İnsanlar konuşa konuşa demişler... Kısacık bir sürede, çok kısıtlı imkanlarla Büyük Türkiye’mizin, yüce gönüllü insanlarının her biriyle kucaklaşacağız. Milletimizin eşsiz bilgeliği ve derin sağduyusu en büyük güvencemizdir.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: camili köyden 03 07 2014 19:18
1. yorumcu yoksa 50 euro yu alanlar senin yanında mı aldılar. sende almayasın.sen bu mubarek ramazan ayında iftira atmaya utanmıyormusun.kudursanız
da 11 ağustos ta recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanımız.

6. Yorum: boyabatlı57 03 07 2014 18:16
cook güzel deytinmiş 1 ci yorumcu bunlar erşeyi parayla satın almnın peşin de ayakkkabı kusuundaki paralar nerelere giiti ve gidecek bunlar böle zihniyette elbette erşeyin bir sonu vardır sultan süleymen kalmadı bu dünya tayip erdoganamı kalacak

5. Yorum: en uygunu 03 07 2014 17:42
başka hiç bir konuda hükümet ve icraatlara tesir edemeyen muhalefet (tabi sayısal yetersizlik en önemli sebep) cumhurbaşkanlığı için en uygun kişiyi bulmayı başardı.hayırlı olsun.

4. Yorum: boyabatlı 03 07 2014 15:28
1. yorumcu gibi asimile olmuş çok küçük guruplar vardır mutlaka
bunların mitinge para için gidildiği iftirasını atıp yalanını söylemek normal olsa gerek

3. Yorum: almancı deyil türk 03 07 2014 15:24
almancılar bizim işimize karışmasın.onlar işlerine baksın.adam ettiğimiz,ayağa kaldırdığımız almanlar bizi iyi bilir.yok siz alman deyilseniz kendi kardeşinize satılık , yok elli euroluk adam demeyiniz.nedenmi:1-içind
e bulunduğumuz ay mübarek ramazan ayı. 2: 50 euroluk satılık dediğin adamların içinde kardeşin,amcan,dayın,arka
daşın,komşun var.siz ve sizin gibiler yüzünden başbakana olan saygım ve sevgim her geçen gün artmakta. keşke satılık dediğin adamları günlük hayatta kucakladığın zaman kulağına sizler satılık ve kiralıksınız diyebilsen de gerçek yüzünü görebilseler. maskenin altında ne var görebilseler..ekmelettin de bizim.recep tayyip erdoğan da. rabbim devlet büyüklerimize zeval vermesin.

2. Yorum: mehmet 03 07 2014 14:18
yorumcu abim sen almanyada desteklemeyebilirsin ama biz başbakanınmızın sonunu kadar yanındayız unutma ki yurtdışındaki gurbetçilerimiz onun sayesinde yurtdışında itibar sahibi oldular ha önemlide değil zaten sen desteklesende desteklemesende o bir dünya lideri

1. Yorum: almancı 03 07 2014 05:30
evet sevgili memleketlilerim.reis-i cumhur seçimlerinde ekmeleddin bey'in alnının ortasına basın reyi.
biz almanya'da recep tayyip'i desteklemiyoruz.o televizyonda mitinglerde gördüğünüz adamlar 50 euroluk satılık kiralık adamlardır.
ekmeleddin bey türkiye için mükemmel bir seçim olacaktır.bu adama sahip çıkın.
hayırlı ramazanlar bu arada.almanya'dan sevgilerle...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

66556


Tasarım:DtGaNi