Yayın Tarihi:05 07 2014 10:15(3405)


Yıldız Mahallesinde “Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım “Etkinliği ve İftarı

Boyabat Belediyesi ve Boyabat Müftülüğünce Organize edilen Camiye koşalım Kur’anda buluşalım Şenliği ve İftar programı Yıldız Mahallesinde Yıldız Camii önünde yapıldı.

Yıldız Mahallesinde Yaz Kuran kursları kapsamında yapılan şenlik ve İftar programına İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Program Saygı duruşu İstiklal marşının okunmasının ardından Kuran Kursu Öğrencilerinden Osman Beyazca’nın Kur'an'ı Kerim okuması ile başladı.

Kısa Bir açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü İsa Sağlam Konuşmasında “2014 Yılı Yaz Kur’an Kursları; “Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım” sloganıyla 23 Haziran - 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında, üç dönem halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği Yaz Kur’an Kurslarında, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi derslerin yanısıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılacaktır.” ifadelerine yer vererek tüm çocuklara, “Haydi Çocuklar Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım” çağrısı yaptı. Müftü Sağlam son olarak " katkılarından dolayı İlçemiz Kaymakamı Bilal Bozdemir'e, Belediye başkanımız Şefik Çakıcı'ya ve diğer kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. "dedi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı “ Bu etkinliğin hazırlamasında emeği geçen başta İlçe Müftümüz İsa Sağlam beye,çocuklarımıza Kur’an-ı Kerimi ve Peygamberimizi sevdiren bütün hocalarımıza, Belediye Personelime ayrı ayrı öncelikle teşekkür ediyorum, “Çocuklar ana-babalarına her türlü nakış ve şekilden uzak saf, işlenmemiş bir cevher ve tertemiz olarak verilmiş Allah’ın bir nimeti, ihsanı ve emanetidir. Dünyanın telaşı, cazibesi bizlere esas sorumluluklarımızı unutturmamalıdır. Her anne-baba yeri geldiğinde ben çocuklarımın din eğitimi alması için gerekeni yaptım. Temel dini bilgilerini, Kur’an okumasını, namaz, abdest, gusül gibi ibadet esaslarını, inanç ve ahlak esaslarını öğrenmesi için üstüme düşeni yaptım diyebilmelidir. İçki-kumar gibi kötü alışkanlıklardan onları koruyalım. Hayırlı birer evlat olarak yetişmeleri için gayret gösterelim. Görevimizi yapalım ki bizim de dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olsunlar. Hem onların hem de milletimizin geleceğini sağlıklı ve sağlam temeller üzerine inşa edelim. Görevleri başında, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize fedakarca hizmet eden din görevlilerimizi ve Kur’an Kursu öğreticilerimizi, camileri süsleyen çocuklarımızı ve gençlerimizi, her zaman özveriyle evlatlarına destek olan Ana-Babalarımızı tebrik ediyor, geleceğimizi emanet edeceğimiz güzel ve hayırlı insanların yetişmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi

Gerçekleştirilen Programlarda son olarak İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir “Okulların tatil olmasıyla birlikte camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda tatlı bir telaş başladı. Her yıl olduğu gibi Anne-Babalar okullarda eğitim-öğretimin sona ermesiyle birlikte çocuklarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve temel dini bilgileri öğrenmeleri için Camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza gönderiyorlar. Yaz günlerinde camilerimizin içinde, bahçelerinde, şadırvanlarında yavrularımız farklı bir bahar havası estiriyor. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız, onların sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmaları için çalışıyoruz. 2014 yılı Yaz Kur’an Kurslarının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, Programın hazırlanmasında emeği geçen Sayın Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'yı, İlçe Müftümüz İsa Sağlam'ı, Belediye ve burada görev alan Müftülük personelimizi kutluyorum.Boyabat'ta Yaz Kur’an Kurslarında görev alan tüm öğretici kardeşlerimize, din görevlilerimize ve Yaz Kur’an Kurslarına katılan tüm öğrencilerimize de üstün başarılar diliyorum” sözleriyle tamamladı.

Program Camii öğrencilerinin hazırlamış olduğu İlahi esintileri ve Boyabat Belediyesinin İftar Sofralarından sonra Tiyatro gösterileri yapan İzmir Sanat Festivali burada Çocuklara çeşitli gösteriler yaptı. Program katılan Kurs öğrencilerinin İftarı ile son buldu.

Facebook'ta Paylaş
11. Yorum: yaptığınızı doğru buluyon ... 08 07 2014 21:35
ne iyi ya oruç tutanlar yere çökmüş olmadı ayakta bekliyolar oruçsuzlar ise masada oturuyorlar.iftar yaklaştıkça yemekler dağıtılmaya başladıktan sonra oruçlulara yemek yok yetmiyo çünkü oruç tutmayanlar yedikten sonra birdaha yemek alıyor sanki onların sofraları bayram sofrası bizimkiler yoksul sofrası sofrası diyom sanki sofra varda o davar bize verdikleri 1 şişe su 1 de kuru ekmek bunları verdiklerine bin şükür bunları bulamayanlarda var ama ben burada adaletsizliği yazıyom gittiğimiz yerde adaletin ası bile yok ama yinedeherşey için sağolun hele de 1 şişe su ve kuru ekmek için unutulmayan bir gündü adaletsizlik bekadarda olmaz ya.

10. Yorum: sesimizi duyan yok mu 07 07 2014 20:56
malmısınız

9. Yorum: mehmet 07 07 2014 20:08
gazete yetkilileri abiler müftü bey için yaptığım yorumum niçin
yayınlanmıyor

8. Yorum: boyabatlı 07 07 2014 15:07
belediyenin iftar çadırı olmayan tek memleket herhalde boyabat,iftar çadırı olsa idi oraya hemen yemek giderdi ve çocuklar doyuruldu .

7. Yorum: mehmet 07 07 2014 14:12
sayın müftümüz isa sağlam beyefendi ben size sadece şunu söylemek istiyorum bundan sonra hiç bir organizasyonda müftülük personeline özellikte hocalarımıza güvenme yoksa sizi bu proğramda olduğu gibi yine eleştiri malzemesi yaparlar saygılar

6. Yorum: veli 06 07 2014 21:09
cok zordu degilmi, "sayin velilerimiz, bugun yanlizca kuran kursuna gelen yavrularimiza iftar verecegiz, mahalle sakinlerine onumuzdeki gunlerde belediyemiz iftar tertip edecektir. lutfen cocuklarimiz ac kalmasin, anlayisiniz icin tesekkurler" anonsunu yapmak...

5. Yorum: erkan 06 07 2014 17:14
daha on yaşındaki çocuk milli görüş işareti yaparak siyaset mesajı veriyor.öncelikle çocuklarımızı siyasetten uzak tutalım.çocuk ailesinin siyasi temsilcisi olmasın.onsekiz yaşına gelince kendi kararlarını kendi vererek seçimini kendisi yapsın.çocuklarımıza vereceğimiz eğitimin içeriği, siyaseti tamamen dinin dışında tutan, çağdaş bir eğitim düzeni ile imanın ve islamın gereklerini yerine getirebilecek derecede olmalıdır.din siyasetin simgesi olmamalıdır.

4. Yorum: yorum 06 07 2014 08:14
yüze ve göze bulaştırılmış beceremeyecekseniz böyle etkinlik yapmayın.hem belediyeden ne diye et ekmek istiyorsunuz. koskoca boyabat müftülüğü bir iftar veremiyor mu .camide iftar açmaya gönderdiğimiz çocuklar şov malzemesi olmuş. kurs hocaları yalan söyledi desem utandım ama kimden

3. Yorum: evet 06 07 2014 08:08
protololün yemeğe doyduğu çocukların aç kaldığı merasim. veliler gelmeyecek denilmiş siyasi şov yapılmış .bu mübarek günleri bari kullanmayın.

2. Yorum: pide+su 06 07 2014 00:12
kuran kursuna giden çocuklarımıza veliler gelmesin demişssiniz. o gün camide iftar açacağız diye ilk orucunu tutan cocuklarım malesef pide yeyip evlerine geldi. yemek kalmamış bizde oruçluyuz bizede yemek veririmisiniz dediğimiz abiler hep teyzelere yemek götürdüler dediler. 18 saat aç kaldık pide ve suyla iftar ettik diye pişman pişman evine döndüler. çocukları değil de
koca koca anne babaları camiye koşturup, kuranla buluşturan ve 9-10 yaşında cocukları ac bırakan yetkilileri tebrik ediyorum.

1. Yorum: aç kalanlar 05 07 2014 23:20
bunların yaptıkları ne kadar terbiyesizlik oluyor.oruç tutmayanlar masaya otumuş oruçlular aç kalmış nerde burada adalet.bide bana adaletten bahsetmeyin 1 su verdiklerine şükredelim.1 parçada bayat ekmek verdiklerine.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51279


Tasarım:DtGaNi