Yayın Tarihi:01 08 2014 17:32(2708)

 

Başkan Çakıcı, “Vatandaşlarımızın mağduriyeti bizleri son derece üzmüştür”

Ramazan Bayramı dolayısıyla ekmek arayışına giren vatandaşlar mağdur oldu.

Boyabat Belediyesi Bayram’da vatandaşın mağdur olmaması için her yıl olduğu gibi bu yıl da nöbetçi fırın uygulamasına devam etti.

Bayram dolayısıyla ekmek çıkaran fırınların plansız ve programsız yapmış olduğu çalışmalar ilçemiz insanını ve gurbetten gelen hemşerilerimizi çileden çıkardı.

Kısa süre öncesinde Boyabat’ta bulunan fırıncıların temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı fırıncıları uyarmıştı.

Uyarılara aldırış edilmedi…

Vatandaşlarımızın Boyabat Belediyesi ALO 153 Çözüm Merkezine yapmış olduğu şikâyetleri değerlendiren Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçemizdeki fırıncı temsilcileriyle bir araya gelmiş, nöbetçi fırın uygulamasındaki zafiyetler, nöbetçi fırın sayısının artırılması, nöbetçi fırınlara ulaşımdaki zorluklar, tekli ekmek bulundurulması, erken kapatıp giden nöbetçi fırınlara olan tepkiler konusunda fırıncı temsilcilerini uyarmıştı.

Başkan Çakıcı, “Vatandaşlarımızın mağduriyeti bizleri son derece üzmüştür”

Konuyla ilgili olarak basın büromuza açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Bayram da vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her yıl olduğu gibi bu yılda belediye olarak nöbetçi fırınlar belirledik. Bayram süresi boyunca tatilci hemşerilerimizin de ilçemize gelmesiyle birlikte bir nüfus patlaması yaşandı. Bunun neticesinde ekmeğe karşı yoğun bir talep oldu. Fırıncı kardeşlerimizin hazırlıksız olmaları, fırınların önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Bu kuyruklar yakışık olmadı. Vatandaşlarımızın yaşamış olduğu bu mağduriyet bizleri son derece üzmüştür. Biz belediye olarak kısa süre öncesinde fırıncı kardeşlerimizle bir araya gelerek gerekli tedbirlerin alınması konusunda kendileri ile görüştük. Uyarılarımıza aldırış edilmedi. Boyabat’lı hemşerilerimiz gerçekten çok mağdur oldular. Vatandaşlarımızı gerçekten de çok anlayışlı ve sabırlı. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini bir kez daha gözden geçireceğiz. Gereken ne ise yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
17. Yorum: fırıncı yakını 04 08 2014 21:04
siz sadece kendinizi düşünün bu fırıncılarında çoluğu çocuğu var hiç mi bayram yapmasınlar her daim çalışıyor iki üç gün de bunlar bayram yapsın herkese duyuruyorlar herkes arefe günü ekmeğini çok alsın hiç bir şey olmaz ramazanda bir ay boyunca oruçta yoruldular oruçlu oruçlu ekmek çıkardılar biraz insaflı olun yaa !!!!!!

16. Yorum: envergüner.ümraniye / ist ... 04 08 2014 17:10
5. yorumcuya katılıyorum sayın başkan gurbetci olrak bekliyoruz bayramda ekmek mağduru olmasın vatandaş boyabat özgü olan ekmek boyabatta yok artık bu güzeliği tekrar yaşat bizlerede sefik başkan dan allah razı olsun diyelim sevenede sevmeyenede takdir ettir kendini haydi bekliyoruz başkan.

15. Yorum: boyabatlı 04 08 2014 04:20
gerçektemde öyleydi

14. Yorum: 4.yorumcunun bilgisine 03 08 2014 18:32
size katılıyorum.en hassas konu olan çöpü toplama işi başta olmak üzere,parke tamiratları,su patlağından kalan molozlar sokak aralarında!belediye şuan görüntüsüyle torpilliler ordusu olmuş!oy verdim diye bir evden;baba,oğul,gelin aynı anda işe başladı.h.c ailesi.

13. Yorum: vatandaş 03 08 2014 14:01
başkan düğün gezmekten işe bakmıyor laf var icrat yok hadi hayırlısı

12. Yorum: boyabatlım_57 02 08 2014 16:07
boyabat halyeri girişindeki o ucube binayı bile yıkamadınız nerde belediyemiz 30 mart geçeli hayli zaman olmadı mı ? nerde herkese eşit belediye siz değişiklik için gelmedinizmi eskiden farkınız ne siz gelince o ucube binalardaki esssnafflar rahatladı mı aceba

11. Yorum: hakan 01 08 2014 23:27
başkanım bence çözüm fırınlar nöbetçi olmasın fırınlar hepsi elemanlarını nöbetleşe yani bayramın her günü çalışsın bütün fırınlar açık olsun .ekmek işi eczane yada tamir işine benzemiyor nası marketler elemanlarına nöbet sistemiyle her gün açtı iş te böyle fırınlarda her gün açmalı fikrim bu.
çünkü nüfus 2 ye katlıyor aksine fırınlar fazla mesai yapsa gene ekmek satılır. seneye öyle yapalım.

10. Yorum: boy_abat 01 08 2014 21:44
düzelllllllllllllmezzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzz bunlar başta olursaaa düzelmeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzz
zzzzzzzzzzzz

9. Yorum: evet 01 08 2014 20:38
her yerde olur tamam

8. Yorum: tesk.ekmek teknesi firini 01 08 2014 20:31
tatil icin bir yerden gelmedim.aslen boyabatliyim.yildiz mahallesinde oturuyorum.yildiz markette yoktu nerden bulurum diye sordum firina bak dediler gittim baktim bayramon hatta 2.inci gunu idi gittim.aldim ekmegimi.firinin.onu cok.kalabalikta ama yinede aldim.ekmegimi ben.3.gunde gittim aldim.ekmek yok degil vardi ama asiri yogunluktan dolayi cikan ekmek surekli tukeniyordu.hatta firin sahibi genc bir arkadas vardi onunlada konustuk.elimizden geleni yapiyoruz dediler.ekmeksizben kalmadim.kalanlara da bisey diyemem.

7. Yorum: boyabatlı 01 08 2014 19:41
sayın belediye başkanı şefik bey hakkatten eğer bu konuya ilgi gösterip bazı fırınların pisliğinede el atarsan çok seviniriz fırınlarımızın %70 temizlik nedir bilmiyolar lütfen bu konuyuda takip edin yada eskiden olduğu gibi belediye ekmek fırını açın yoksa daha çok fırıncılara laf anlatamazsınız saygılar başkanım

6. Yorum: fatih 01 08 2014 18:55
3gündür ekmek alamadık nasılbir ülkeye bua rası istanbulu kurban olalım buranın başkanlarında işyokk

5. Yorum: istanbuldan bir dost 01 08 2014 18:37
sayın başkan yapacağın tek şey var ekmek fabrikasını acilen bakımını yap eksiklerini tamamla ve insanların rahat ulaşabileceği bir mekanda hijyenik ve modern bir şekilde hizmete aç belki 100 oy kaybedersin ama sana 1000 oy olarak geri döner

4. Yorum: şikayet 01 08 2014 18:01
sayın başkanım o çok övündüğünüz alo 153 aradık ama nobetci firinlarin kim olduğunu bile bizlere söyleyemediler. isterseniz telefon kayıtlarına bakın. hangi hizmetten bahsediyorsunuz.? ekmekler çiftli hamur gibi insanların önüne sunuldu. tekli ekmek bulundurma zorunluluğu var iken. artı bu fırıncılar öyle havalanmış ki ekmek dograma makinesi arızali deyip millet ile uğraşmak bile istemiyorlar. nerede hizmet nerde vatandaşi korumak kollamak. demekki sizi dinleyen yok sayın başkan.

3. Yorum: o zaman gereğini yap 01 08 2014 17:59
vatandaşın mağdur olmasını istemiyorsan ermiş abin gibi yapma. halk ekmeği faaliyete geçir.millette mağdur olmasın.boş lafla karın doymuyor sayın başkan.

2. Yorum: boyabatlım_57 01 08 2014 17:41
bende bir boyabatlı olarak gerçekten bu olayı esefle kınıyorum

1. Yorum: düzelir be kanka_57 01 08 2014 17:41
burası boyabat ne diyelim düzelir be kanka


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

89130


Tasarım:DtGaNi