Yayın Tarihi:06 08 2014 00:11(2484)

'Enerji açığı koca bir yalan'

Gerze Belediyesinin düzenlediği 41. Kültür Sanat Festivali kapsamında nükleer santral konulu bir panel düzenlendi. Panelist olarak Nükleer fizik alanında çalışan Prof. Dr. Hayrettin Kılıç, Fukişima faciasını yaşayan Japon gazeteciler Akiko Yoshida ve Morita Toshiya ve Prof. Oğuz Türkyılmaz katıldı.

Panelde konuşan Japon Gazeteci Morita Toshiya, nükleer santral macerasından Japonya'nın tarifi imkansız zarar gördüğünü, fakat yetkililerin bunu az bir şeymiş gibi göstermeye çalıştıklarını söyledi. "Bizim yöneticilerimiz Japonya'da nükleer konusunda doğruyu söylemiyorlar" diyen Toshiya, şu anda 4 nükleer ünitesi de içine girilemez halde bulunduğunu, dördüncü reaktörden de yüksek miktarda radyoaktif maddenin denize sızdığını söyledi. Söz alan diğer Japon gazeteci Akiko Yoshida da, Japonya'da da nükleer karşıtı mücadeleyi anlatarak, "Japon Halkı ve Türkiye halkı el ele verelim ve mücadeleyi yükseltelim" dedi.

BALIKLAR YAŞAYAMAZ OLACAK

Prof. Dr. Hayrettin Kılıç "Sinop'a düşünülen santral; günde on milyar metreküp su çekecek, bunun içindeki balık larvaları ve planktonları haşlayacak, ısınmış haldeki suyu denize boşaltacak ve deniz suyu ısısını yükseltecek böylece on yıl içinde balık yaşayamaz olacak. Şu cennet köşesi memleketi Japonya'nın uğradığı gibi bir felakete maruz kalmasını önemsemiyorlar, kâr hırsları buna mani oluyor" şeklinde konuştu. Prof. Oğuz Türkyılmaz, "Şu anda Türkiye'de yaklaşık 60 bin megavat elektrik üretiliyor. 47 bin megavat civarında da tüketim var. Enerji açığı yok. 'Nükleer santral yapmazsak elektrik kesintilerine maruz kalırız' söylemi koca bir yalan" dedi.

Haber: (Sinop/EVRENSEL)

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

33434


Tasarım:DtGaNi