Yayın Tarihi:12 08 2014 20:25(2554)

Dünyada ender görülen 170 bitki türü Akgöl'de

Sinop'ta yetişen ve dünyada çok az görülen birbirinden ilginç çiçek ve bitki türleri, doğa harikası Akgöl mevkiindeki flora bahçesinde bir araya getirildi.

Ayancık ilçesinde bulunan tabiat harikası Akgöl mevkiinde, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan flora bahçesinde özenle korunan yaklaşık 170 bitki türünün bir çoğunun çok değerli olduğu ve ilaç sanayiinde kullanıldığı belirtildi. Akgöl ve çevresinde yetişen bütün bitkilerin orijinal topraklarıyla flora bahçesine getirildiğini ifade eden Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memuru bir yetkili, toplanan bitki türlerinin bölgeye gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Yetkili, "Bölgemizde yetişen ve dünyada ender olarak görülen birçok bitki türü oluşturulan bu alanda isimleri ve özellikleriyle birlikte sergileniyor. Bu mini flora-parkta öyle bitkiler var ki, bunların birçok hastalıklara şifa verdiği söyleniyor.

Bölgeye gelen ve eşsiz tabiat harikası Akgöl'ü gören vatandaşlar, bu bitkileri de incelemeden bölgeden ayrılmıyor" diye konuştu.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: haha 13 08 2014 15:09
sakın erdoğan görmesin nükler santral,termik gelebilir (!)


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

393661


Tasarım:DtGaNi