Yayın Tarihi:14 08 2014 20:25(2287)

Göletlere 30.000 Adet Balık Bırakıldı

İl Müdürlüğünün talepleri ile gerçekleşen balıklandırma ile Sinop İlimiz Merkez ilçemiz de yer alan; Bektaşağa ve Muhsinli (Çobanlar) Göletlerine 30.000 adet aynalı sazan balığı yavrusu bırakılmıştır.

Akdeniz Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından temin edilen 30.000 adet sazan balığı yavruları Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendislerince Ankara İl Müdürlüğünden teslim alınarak aynı gün doğal ortama bırakıldı.

Doğal bir tür olan sazan balıkları sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Yavru balıkların bırakıldığı göl ve göletler ticari avcılığa kapalı olup sadece amatör avcılığa açıktır.

İlimizde 2013 yılında da Boyabat İlçemiz Boyalı Göleti, Bektaş Göleti, Eğlence Göleti ve Maruf Göletlerine 60.000 adet sazan balığı yavruları bırakılmış ve stoklara ciddi destek sağlanmıştır. Balıklandırma Faaliyetlerinin devamının gerçekleşmesi için gerekli olan atılımların İl Müdürlüğümüz takipçisi ve öncüsü olacaktır.

Haber: Boyabat Son Haber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: bilemezsin 25 08 2014 05:35
saydın mı abi biraz zor olmuştur.

2. Yorum: dedeoğlu 15 08 2014 20:01
göletlere bir çok doğa ve hayvan düşmanı ağlar atmaktadır lütfen bu canilere yaptırım uygulansın

1. Yorum: balıkçı ali 15 08 2014 19:08
iyi bir gelişme. bundan sonra bol balığa kavuşacağız demekki. tabiki bilinçli avlanmalıyız.parnak kadar balığı yakaladığımızda suya geri salmalıyız ki derya kuzusu olsun zamanla minik balık.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

111831


Tasarım:DtGaNi