Yayın Tarihi:19 08 2014 05:30(3461)

Bir Çöp Kutusunun Hikayesi

Dörtyol'da Boyabat Gazetesi'nin önünde yıllardır bir çöp kutusu duruyordu. Bu çöp kutusu ilk zamanlarda pek kullanılmamıştı, ancak zamanla çöp kutumuz kullanılmaya ve dolmaya başlamıştı. Biz vatandaş olarak çöp kutusu doldukça seviniyorduk, çünkü halkımız çevreyi temiz tutuyordu.

Çöp kutumuz doluyordu, bazı çöpçüler dolu çöp kutumuzu iştahla boşaltıyor, bazısı ise dolu çöp kutumuzu görmezden geliyordu.

Neyse çöp kutumuz 23 Mayıs 2013 günü bir trafik kazasına karışıyor ve ayakları yerinden kopuyordu. Yerde yatan kazazede çöp kutumuzu ayağa kaldırıyor, bir kenara dikiyorduk, bu arada gelen yetkililere çöp kutumuzun halini gösterince, ellerinde yeni çöp kutusu olmadığını, ihaleye çıkılacağını, bu nedenle ayaklarını kaynatacaklarını söylediler. Ayakları kaynatmaya gelen yetkililer ise ayakları tutturup bir ayağı sağlamlaştırdıktan sonra, diğer ayağıda sağlamlaştırırken jeneratörün yakıtı bitince, daha sonra geleceğiz diyerek ayrıldılar, bir daha ne gelen oldu, ne giden oldu. Neyse çöp kutumuzun bir ayağı çok sağlam olmasada hepimize hizmet etmeye devam etti.

Bu arada kendince sinirlenenler ise, sinirlendiği kişiye tepeceğine, çöp kutumuza teptiği için kutumuz biraz yamulmuştu ama yinede işimizi görüyordu.

Geçen hafta çarşamba günü yani, 13 Ağustos 2014 tarihinde, çöp kutumuza atılan çöpler, artık çöp kutusunda durmaz oldu, bir baktık yılların çöp kutusunun ömrü nihayete ermiş, Boyabat tabiriyle dibi çıkmıştı. Artık asla dolmayan bir çöp kutusu olmuştu. Atılan her çöp hop yere iniyordu.

Biz yine çok sevdiğimiz çöp kutumuzun aziz hatırasını unutmamak için fotoğraflarını çektik ve yetkililere haber vererek yeni bir çöp kutusu istedik. 14-15-16-17 Ağustos günlerinde dibi olmasada çöp kutumuz hizmete devam etti.

Bu arada 15 Ağustos gecesi otururken memleketimizin en kıdemli siyasetçilerinden bir tanesi çöp kutumuza bir şişe attı, hop şişe yerde, şaşkınlıkla bakakalan siyasetçimiz bu çöp kutusunu kimseye söylemediniz mi, niye değiştirmiyorlar diyince, biz durumu kendisine anlattık, bana salı gününe kadar mühlet ver bu şehrin merkezine yakışmıyor, ben bu işi halledeceğim dedi.

En sonunda mesele kökünden hal oldu. Artık siyasetçimizin girişimiyle oldu, yoksa başka bir nedenle oldu bilemiyoruz, ani bir kararla olduğu kesin, dün gece çöp kutumuz yerinden sökülerek götürüldü. Şimdi yeri boş. Çöp atmak için gelenler çöp kutusun göremeyince bize soruyor, bizde kendilerine eskisinin dibi geçmişti, yenisini takacakları için söktüler diyoruz.

Yalnız küçük bir meselemiz var, çöp kutumuz zamanında kaza geçirdiğinde ihale yapılmadığı için, elde yeni çöp kutusu yoktu bu nedenle eksikte olsa kaynak yapılmıştı. Şimdi de yine ihale yapılmadığı için elde yeni çöp kutusu yokmuş, inşallah ihale bir önce yapılırda, bizde yeni çöp kutumuza kavuşuruz.

Bir diğer umudumuzda, belki bize yıllarca hizmet veren çöp kutumuza yeni bir dip takıp tekrar yerine takarlar.

Kısaca 18 Ağustos 2014 itibarıyle Dörtyolda çöp kutumuz yok, çöp kutumuz takıldığı an fotoğraflarını çekip sizinle paylaşağız. Hepiniz selametle kalın.

Facebook'ta Paylaş
16. Yorum: 15 nolu ahmet''e 26 08 2014 17:55
temizlik imandan gelir ahmet kardreş,sen ve senin gibilerin buna önem vermemesi normal.gazeteyi tebrik ederim gayet güzel uyarıda bulunmuş.bir önemli haber bul da yazıversinler bari.hey allahım ne günlere kaldık.

15. Yorum: ahmet 21 08 2014 17:06
bu çöp kutusuna varana kadar daha haber yapılacak bir sürü olay var boş işler ile uğraşmayın arkadaşım

14. Yorum: :d 21 08 2014 16:28
neydi bu şimdi allah aşkına neydi yani bu tür saçma olayları haber diye önümüze koyuyorsunuz ya ne diyim ben.

13. Yorum: maksi 20 08 2014 23:34
şimdi siz buna habermi diyosunuz

12. Yorum: arkadaş 20 08 2014 09:41
her yorumu yazmıyosun kabul ama ben yukarıdaki maddeleri ihlal edecek bi yorum yazmadım. sen bilirsin, vicdanına kalmış gasteci ister yaz ister yazma.

11. Yorum: avsaroğlu 20 08 2014 08:17
komedi harbiden nicin gibi fikirlerinde komedi neyin kafasını yaşıyon sen kardeş

10. Yorum: misafir 20 08 2014 06:04
12 ağustos da belediye ye gidip beyaz masaya çöp konteynirları nin, özellikle dört yol ve camikebir mah. muhtarlığı önündeki konteynirların çok kirli olduğu ve çevresinin kötü koktugunu bildirdik.konteynirların boyanmasi ve belli aralıklarla yıkanmasıni istedik.ilcemize yakışmayan,çözümüde çok zor olmayan bu görüntülerden en kisa zamanda kurtuluruz.

9. Yorum: alperen 19 08 2014 21:05
ayakkabısı kutusu aut, çöp kutusu in :)

8. Yorum: haha 19 08 2014 20:59
yok ucan süpürge yok bilmem ne derken cop kkurtusu koymayı unutmuslar

7. Yorum: daylıdan 19 08 2014 19:21
belediyenin bu tür ufak tefek işlere ağırlık vermesi lazım.haber olacak kadar çöp kutularının bakımsız olmaması lazım.ilerde yapılır bu tür işler , belediye için sorun olmasa gerek.

6. Yorum: evet 19 08 2014 17:36
komedi bizde ömrümüzde senin kadar saçma insan görmedik ama maalesef içtiğimiz suya soluduğumuz havaya ortaksın ve bir yerlerde yaşıyorsun ne acı değilmi bizlerle bunları paylaşıyor olman..

5. Yorum: komedi 19 08 2014 17:25
güldürmeyin adamı o kadar söylemişler ama yapmamışlar değil mi

4. Yorum: meraklı 19 08 2014 16:30
yahu merak ettim hangi iki dakika, dünya saatiyle mi iki dakika, yoksa şimdi gezegen sayılmayan pluton saatiylemi iki dakika veya iki dakikadan kastınız ne ayrıca bu iş belediyede kime söylenecek, başkana mı yoksa orayı süpüren temizlik görevlisine mi?

3. Yorum: komediye 19 08 2014 16:32
allasen komedi sen okuduğunu anlamıyor musun yoksa gıcık veriyon,yoksa haber işine mi gelmedi.kaç kere söylenmiş ikaz edilmiş hala tık yok.bir de söküp götürülmüş hala iki dakikada yaparlar diyosun.senin iki dakikan normalden farklı herhalde.bu memleketimiz sen rica ediver de iki dakikada takıversinler.

2. Yorum: sinirli 19 08 2014 16:27
komedi rumuzlu arkadaş sen bu yazıyı gözünlemi okudun, adam ne diyor ayın 13'ünden beri kime söylediysem yapılmadı en son söküp gittiler, yeniside alınmamış, ihalesi bile yapılmamış yeni seçilen belediye başkanının diğer çok önemli, mühim işlerden eli değmemiş diyor

1. Yorum: komedi 19 08 2014 06:39
ömrümde sizin kadar saçma haber yapan basın görmedim kutu yoksa arayıp rica edersiniz 2 dakkada hallederler her kutunun içinemi bakacak başkan delik mi diye yahu ne adamsınız


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

386306


Tasarım:DtGaNi