Yayın Tarihi:19 08 2014 20:34(1879)

Huzuru İslam'da Buldu

Portekiz asıllı 30 yaşında ki Kreş Öğretmeni Luıs Andreia Filipa, Sinop İl Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Almanya’da yaşayan Sinoplu Murat Erakıncı ile hayatını birleştiren ve kendi arzusuyla İslam’ı seçen Luıs Andreia Filipa için Sinop İl Müftülüğünde İhtida Merasimi düzenlendi. İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu’nun rehberliğinde ve Şube Müdürleri Hüseyin Konukçu ve Huzeyfe Çağlar’ın da aralarında bulunduğu şahitlerin huzurunda gerçekleştirilen İhtida Merasiminde Luıs Andreia Filipa, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İhtida töreni Alaaddin Camii görevlisi Vasıf ASLAN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, okunan ayetlerin mealini okumasının ardından bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu “İslam dini tüm insanları Allah katında eşit kabul eder. İnsanların en faziletlisi amel ve takva yönünden Allah’a en yakın olanıdır. Hz. Muhammet (s.a.v.) son peygamberdir. Peygamberimiz bizzat Kur’an’ın mesajını anlamış ve hayatına yansıtarak ashabına ve bizlere dinimizi yaşama konusunda önder ve örnek olmuştur. Rabbim sizi salih kimselerden kılsın. Kuranı okuyan, anlayan ve yaşayanlardan eylesin.” dedi.

İslam’la şereflenen Luıs Andreia Filipa Kelime Şahadet getirirken, yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Müslüman olan geline İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verildi.

Celal ŞENASLAN
Diyanet Tv Sinop

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: jonturk 20 08 2014 15:05
bu işleri fazla ciddiye alıyorsunuz...

1. Yorum: haha 19 08 2014 20:58
hoca artık sende kessen artık şu bıyığı iyice özendiniz atamalarınız bıyığın gür olup olmamasına göre mi yapılıyor


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

81332


Tasarım:DtGaNi