Yayın Tarihi:20 08 2014 17:36(1882)

Tarihi Çeşme Restore Edildi

Sinop'taki tarihi Şehitler Çeşmesi restore edildi.

Merkeze bağlı Tersane mevkisindeki tarihi çeşmenin restorasyonu, Sinop Belediyesi ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünce gerçekleştirildi. Çeşme üzerinde bulunan Osmanlıca ve Türkçe yazılı kitabe aslına uygun düzenlendi.

Şehitler Çeşmesi, 1853 yılındaki Osmanlı-Rus savaşı sırasında, Rus donanmasının denizden Sinop'a yaptığı baskında şehit düşen askerler anısına, onların ceplerinden çıkan paralarla 1858'de yaptırıldı.

Haber: Boyabat İlk Haber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: istanbuldan boyabatlı 21 08 2014 07:06
yaklaşık on gün önce sinop'taydım ve bu çeşmeyi inceledim.benim gördüğüm (eğer) restorasyonun son hali idiyse çeşmenin kitabe kısmındaki yazıları yeşil yağlı boya ile boyamışlar. yazılar okunmuyordu... eser bu haliyle bırakılacaksa keşke hiç dokunulmasaydı. en azından yazılı kısımların yaldızlı boyayla bir bilen tarafından üstünden geçilmeliydi...eğer son şekil buysa restorasyon değil badana yapılmış... umarım bu eserlerin badana yapılamayacak kadar önemli olduğu bir gün anlaşılır...umarım bitmiş hali ,benim gördüğüm değildir...

2. Yorum: hahahaha 21 08 2014 01:28
belediyecilik budur evet teyyareci nuri bey'in adı verilen park it kopuk dolu annesinin yaktığı agitin yazılı oldugu büstten eser yok buna sahip çıkmayan belediye belediyecilik yapiyosa bu daha delikanlı belediyeciliktir...

1. Yorum: haha 20 08 2014 17:50
işte belediyeclik budur!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

47345


Tasarım:DtGaNi