Yayın Tarihi:20 08 2014 17:41(1372)

Altay; Onlar laf söyleme ehliyetini kaybetti!

CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, "CHP'nin genel başkanının istifasının istenmesinin usulü bellidir. Bu kurultayla istenebilir. Bu arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin gösterdiği adayı yerden yere vurduktan sonra bu seçimlerin sonuçlarıyla ilgili laf söyleme ehliyetlerini kaybetmişlerdir" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, "CHP'nin genel başkanının istifasının istenmesinin usulü bellidir. Bu kurultayla istenebilir. Bu arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin gösterdiği adayı yerden yere vurduktan sonra bu seçimlerin sonuçlarıyla ilgili laf söyleme ehliyetlerini kaybetmişlerdir" dedi.

Seçim bölgesi Sinop'ta partisi ile ilgili bir dizi çalışmaya katılmak üzere Sinop'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından k parti içerisinde bazı milletvekillerinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu karşıtı açıklamalarını ve istifa çağrılarını değerlendirdi.

Engin Altay; "CHP'nin genel başkanının istifasının istenmesinin usulü bellidir. Bu kurultayla istenebilir. Bu arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin gösterdiği adayı yerden yere vurduktan sonra bu seçimlerin sonuçlarıyla ilgili laf söyleme ehliyetlerini kaybetmişlerdir. Muharrem İnce'yi bunun dışında tutarım. Muharrem İnce adayı benimsememesine rağmen parti tarafından kendisine verilen bütün görevleri yerine getirmiştir. O bakımdan Muharrem İnce'nin talebinin bir meşru yanı vardır. Ama diğer arkadaşların böyle bir talebe hakları dahi yoktur"

Bir basın mensubunun CHP'ye yeni bir genel başkan seçilme olasılığı var mı? sorusuna yanıt veren Altay, "Siyasette her şey mümkündür. Hiç bir şey imkansız değildir. Kurultayımızı 5-6 Eylül tarihleri arasında  toplayacağız. .Kurultaya delegeler yani partinin asli sahipleri gelecekler ve partinin orada yeni rotasını ve yeni kadrolarını belirleyecekler"

Bir değişiklik söz konusu mu? sorusuna ise "İhtimal vermiyorum" diyen Altay sözlerini şöyle tamamladı; "Genel başkanın değişikliğine ihtimal vermiyorum. Partinin yöneticilerini kişilerini değil de aslında CHP'liler CHP'nin ideolojik eksenini konuşmalı ve onu doğru bir rotaya oturtmalı"

Haber: Serhat Özşahin - Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: ömder 21 08 2014 02:07
kurultaya kadar k. kılıçdar istifa etsin muharrem ince ile aynı şartlarda seçime girsin

5. Yorum: boyabatlı 21 08 2014 01:30
chp nin daha önce uyguladığı gibi açık oy gizli sayım olsaydı bir umut vardı
şimdi o da yok
''ne menem bişeymiş bu demokrasi hiç aluşkun değilüz''

4. Yorum: çamlıca 20 08 2014 22:52
bakalım 2015 genel seçimlerinde chp büyük bir başarı yakalayabilecekmi ? bekleyip göreceğiz.parlamenter sistemin devamı için tek umudumuz chp.yoksa başkanlığa terfi edebiliriz...

3. Yorum: geldeyazma 20 08 2014 22:10
acaba çatı adayın belirlenmesinde şu an kazan kaldıran muhaliflerin önerileri dikkate alınsaydı da ona göre isim belirlenmiş olsaydı farklı ya da bundan daha iyi bir sonuç mu alınacaktı? kimi önereceklerdi? önerdikleri isim hangi özelliğiyle toplumu kucaklayıcı olacaktı ve oyları alacaktı? lütfen düşünün. var mı böyle bir isim? yooooooooooook ! bence muhalefet partileri bulabilecekleri en iyi adayı buldular ve alabilecekleri maksimum oyu aldılar. kazan kaldırmak yerine genel bşknlarını tebrik etmeliler. muhalif kanadın amacı, muhalefet yapmak için aslında kapasiteüstü bir teveccüh sonucu çıkmış seçimi "hezimet" olarak değerlendirip, "belki genel başkanı düşürebiliriz" kongresi için sebep bulmak.nasıl olsa sonuç değerlendirmek izafidir.istersen başbakanın aldığı oy oranına da "başarısızlık" diyebilirsin."niçin?" denildiğinde "hani % 56 alacaktı" dersin.

2. Yorum: ne bekliyordunuz ki?... 20 08 2014 22:01
iki genel başkanın beraberce anlaşarak bir aday üzerinde anlaşmaları makul vede isabetli karar olmuştur! alınacak toplam oyların çoğunluğu alınmıştır,çalışılmadı gibi kimi bahanelerle partileri suçlamaya,başarısızlık senaryoları yazmaya gerek yoktur! bu durum sadece kimi koltuk sevdalılarını heyecanlandırmıştır! bu ülke 17 aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarına şahit oldu! kimileri, milyonlarca paralarla görüntülendi, kimi bakanlar istifa etti, mecliste yolsuzluk dosyaları açıldı.
gazeteler ve tv'lerde imar yolsuzlukları,arsa ve villalar ile ilgili haberler yapıldı! kimi kişilerin telefon konuşmaları dinletildi! 30 mart seçimlerinde liderler meydanlarda bu konuları konuştular! konuşuldu da seçmen çok mu etkilendi? yani o zaman öyleydi de şimdimi değişecek? zaten başka birşeyler söylemeye gerek yok!17 aralık tek başına bir büyük olaydır!tabiki bu ülkelere göre değişir!!! şöyle olsaydı,böyle olsaydı hepsi bahane!koltuk aşkı şahane!

1. Yorum: chp... 20 08 2014 21:13
yine bir seçim sonunda kimileri, istemezukkkk diye bağırmaya başladı! bağıranlara bakıyorsunuz bu partiye hiçte yabancı değiller vede çokta bilindikler! yıllarca genel başkan,başkan yrd. mkyk, pm. görev almışlar! koltuktan kalkar kalkmaz hemen bir feryat! avcının avını beklediği gibi pusudalar! sanki, ah bir başarısız olsalar da bizlerde onları yerlerinden edelim der gibiler! sormak lazım bu kişilere! sizler partinin yetkili kişileri iken çok başarılıydı da! şimdikiler mi çok başarısız oldular?
ne diyor deniz baykal. "bu kurultayda hatalara düşmemiş,gelecekte de düşmeyeceği umudu veren yeni bir yönetimi iş başına getirin" diyor! oldu olacak deniz baykal genel baş. partim chp,oyum akp diyen bir şahsıda başkan yrd. olsun! artık diğer eski tüfekleride! pm. mkyk. üyeleri olsun!zaten başka partilerin chp için muhalefet yapmalarına gerek yok! bu kişiler yeteri kadar muhalefet yapıyorlar zaten!
artık yeter ya! düşün bu partinin yakasından!oyunuzu da kime verirseniz verin!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

381544


Tasarım:DtGaNi