Yayın Tarihi:22 08 2014 01:02(4317)

Hastanın İmdadına Helikopter Değil Doktor Yetişti

27-06-2014 Tarihinde Boyabat gazetesinde yayınlanan
“Boyabat’ta doğum sonrası aşırı miktarda kan kaybeden 18 yaşındaki (Ö. I.) kadının kanaması artınca hava ambulansı ile Samsun’a sevk edildi. Çağrılan Sağlık Bakanlığı hava ambulansı ile Samsun’a sevk edilen genç kadının aşırı derecede kan kaybettiği ve hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.”

18 Ağustos 2014 tarihinde edinilen bilgiye göre Kara yolu Ambulansı ile gitmesi gereken hastaya kadın doğum uzmanı Opr. Dr Kasım TURAN ve Boyabat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bekir İNEBEYLİ’nin kara yolu ambulansına karşı çıkarak hava ambulansı istedikleri bildirildi. Görüştüğümüz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Kasım TURAN “Hastaneye getirilen annenin karnındaki bebeğin eşi(plasenta) ayrıldığından bebek daha önceden hayatını kaybetmişti, annenin de uterus(rahim) yırtılması ve atoniden dolayı aşırı kan kaybı mevcuttu. Anne de ölmek üzereydi. Burada yapılacak tek işlem anneyi kurtarmaktı, hastayı acil ameliyata alarak gerekli ameliyatı gerçekleştirdim sonra annenin 3′üncü derece bir yoğun bakım ünitesine gitmesi gerektiğinden Samsuna kadar karayolu ambulansı ile gidemeyeceğini düşünerek helikopter ambulans istedim, anne kurtuldu hatta yanımıza kadar geldi bizlere teşekkür etti, tamamı ile eski sağlığına kavuşmuş durumdadır. Bu mutluluk tarif edilemeyecek bir şeydir.

Önceki haberde yazılan anne de doğum sonrası başlayan kanama ve 17 ünite kan takılması gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı zaman da annenin imdadına helikopter değil doktor yetişti, çünkü helikopter ameliyat yapmayı bilmiyordu. Bebek zaten önceden ölü idi, anne de ölmek üzereydi. Helikopter geldiğinde annenin hayatı kurtulmuş sadece yoğun bakımda takip edilmesi gerekiyordu. Hastaya 17 ünite kan takılmadı. 7 ünite kan, 3000 cc kristaloid ve 1000 cc koloid takıldı. Operasyon esnasında da başta başhekim Uz.Dr. Bekir İNEBEYLİ ile anestezi uzmanı doktor arkadaşlarım ve tüm hastane çalışanlarımıza yoğun destek ve çabalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.


27 Haziran 2014 tarihinde gazetemizde yayınlanan haber

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: hazm 29 08 2014 22:56
kasım bey bu zamana kadar gelmiş geçmiş kadın doğum uzmanları arasında en iyi cerrahtır.tabiki gidenlerde hapsi dalında iyi adamlardı.ama ben istanbuldan buraya amaliyata gelen hastaları bizzat biliyorum.30 yaşında bir kadına rahimini almaktan başka çare yok diyen aciz meslektaşlarını pert etti burda hastanemizde amaliyatını gerçekleştirerek kisti aldı.yaşama kaynağı oldu.dini ,ırkı,milleti ne olursa olsun onların tek amacı var hastayı şifa ile göndermek.kapısından kimseyi geri çevirmeyen sayın dr. ve personelini teşekkür ediyoruz.

7. Yorum: bacı 24 08 2014 17:04
opr.dr.kasım turan gibi bir doktor boyabat'a gelmemiştir.gerçekten dalında uzman birisi.yaptığı başarılı ameliyatlarla takdire layıktır.biz boyabat halkı olarak bunun kıymetini bilelim.bazı kendini bilmez insanların,cahil kişilerin karalamalarına izin vermeyelim.böyle davranan bir hastanın bile tedavisini fazlasıya yapmıştır ve çocuğunuda dışarda bir hastanede ameliyat olmasını sağlayıp sağlığına kavuşmasını sağlamıştır.gerçekten eli öpülecek insan.ben doktor olsam o insana bakmazdım. böyle başarılı,insaniyetli ve kendini mesleğine adamış dr.kasım beyi takdir ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.allah başımızdan eksik etmesin.iyiki varsınız.bende sizin sayenizde sağlığıma kavuştum.çoooook teşekkür ederim.

6. Yorum: esra 23 08 2014 02:05
kadın doğum kasım hocamız iyi bir kadın doğumcudur ama boyabatımıza bir tane daha kadın doğumcu gelse hem biz vatandaşlar adına hemde kasım hocamız adına çok iyi olur saygılar

5. Yorum: iyi bir doktor 23 08 2014 00:29
dr. kasım turan'ın kıymetini boyabatlılar olarak bilelin. bu doktorumuzu bıktırmayalım. şimdiye kadar sinoptan boyabata tedavi olmaya gelen hasta hiç gördünüz varmıydı. kasım turan'ın sayesinde artık görüyorsunuz. kadın servisinin önüne gidin sinoptan hastaların dr kasım turan için geldiğini görürsünüz.

4. Yorum: personel 22 08 2014 19:30
dr kasımın nekadar özverili çalıştığının bizzat şahidiyim.sadece boyabattan değil dışardan gelip tedavi olan insanların memuniyetini görmek doktor beyi de bizide gurulandırıyor.boyabata gelmiş en iyi doktor tabiri doğru bir tabir olmaz bütün doktorlarımızın emeklerini boşa saymayalım.herkes işini layıkı ile yapmıştır.kasım beyin özlemi veya onun gibileri kurtarmak için yaptıkları gözardı edilemez kasım bey gerçekten işinin bir araç değil amaç olduğunu, amacınında hasta memnuniyeti ve hayat kurtarmak olduğunu bilen bir uzmandır.bu yüzdenki dışardan gelen insanların tercihide doktorumuz yönündedir.dr.kasım beyi çalışma azminden dolayı tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum

3. Yorum: osman 22 08 2014 09:06
kasım bey boyabata gelmiş geçmiş en başarılı kadın doğum uzmanıdır teşekkürler kasım hocam

2. Yorum: yeşilköy muhtarı 22 08 2014 04:54
vesselam anlaşılıyorki,dr kasım turan ve dr bekir inebeyli eli öpülesi doktorlarımız.teşekkür ne kelime.her iki doktor ve ekibiyle gurur duyuyorum.onlar bizim veli nimetimiz.allah yokluklarını göstermesin.

1. Yorum: takdir etmeliyiz 22 08 2014 04:30
opr. dr kasım turan ve çalışma arkadaşlarını takdir etmeliyiz.yakın zamanda nasıl çalıştıklarına birebir gördüm.çok başarılı ve özverili çalışıyorlar.ancak hastaların doktorlarımızın işnini nasıl zorlaştırdığına da şahit oldum.haklı olmadan hakkını arayan insanlar böyle başarılı doktarların boyatımızda uzun süreli çalışması engelliyorlar.lütfen bu konuya önem vererek basın ve diğer sivil toplum örgütleri aracığılığı ile halkımız nasıl iyi hasta olunması gerektiği bilinci oluşturulursa inanın boyabat kazanır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

379306


Tasarım:DtGaNi