Yayın Tarihi:23 08 2014 04:45(2027)

MEB Yönetici Değerlendirme Sonuçlarına Dair Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğe göre atamalar dün itibari ile sonuçlanmıştır. Değerlendirmede olumlu netice alan Müdürlerin % 90'ı yandaş bir sendikaya üye olanlardır. Sözüm ona "değerlendirme", asrın en büyük siyasi kadrolaşma ve tasfiye operasyonudur!

Bu konuyla ilgili olarak 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 12.30'da (saatte değişiklik olursa mesajda bildirilecektir) Hükümet Konağı Meydanında basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

Sinop'ta da üyelerimizin önemli bir bölümüne (1/9) 75’in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir. Bu durumda olan yöneticilerimiz, yapılan değerlendirme ve verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava açabilecektir.

Eğitim Sen, somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilerek üyelerimizin yöneticilik görevine son verilmesine seyirci kalmayacaktır.

EĞİTİM SEN, düşük puanlar verilerek elenen üyelerimize gerekli hukuk yardımını yapacak, davalarını açacaktır. Ancak üyelerimizin de bu konuda bir dizi hazırlık yapması ve bütün bunlarla birlikte hukuk yardımı istemesi yararlı olacaktır. Hukuki süreç için;

1. Öncelikle üyelerimiz ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurarak, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası uyarınca EK-1 GÖREV SÜRESİ UZATILACAK EĞİTİM KURUMU MÜDÜRLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU’nun bir örneğini istemelidirler.

2. İkinci olarak, yöneticilikleri boyunca elde ettikleri başarıları gösteren belgeleri, katıldıkları hizmet içi eğitime ilişkin belgeleri, okulun elde ettiği başarılara ilişkin belgeleri; bu süre içerisinde aldıkları bir ceza veya geçirdikleri bir soruşturma var ise sonuçlarını gösteren belgeleri toplamalıdır.

3. Yöneticilikleri boyunca okul için elde edilen kazanımlar da mutlaka bildirilmelidir. (Spor salonu, kütüphane, bilgisayar, dil veya müzik laboratuarları, çevre düzenlemesi gibi)

4. Ayrıca puan veren milli eğitim müdürü ve şube müdürleri ile ne kadar süredir çalıştıklarını da bildirmelidirler.

Üyelerimiz dava açma süresinin 60 gün olduğunu unutmamalı, hazırlıklarını da buna göre yapmalıdır.

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: siz nasılşdınız 26 08 2014 16:25
zamanında siz akp yaptığının 1000 misliyaptınız akp şimdi hak eden kazanıyoryandaş dediğiniz sendikanın işerinden çok mhp chp sendikalrının işlerri daha çok revaçta

4. Yorum: çoraklı ali 26 08 2014 16:16
hayırlara tedbil olsun.lakin bu tür uygulamalar hayr getirmez.şer getirir. çünkü hakkı sahibine vermek vaciptir.bu sahipliliğinde , siyasililikle değil liyakatlilikle arz olunması icap eder.

3. Yorum: adalet 25 08 2014 01:25
çok değil yandaş sendikanın elemanlarından biri birkac yil önce kendi üyelerinin kafalarina basa basa 76. madde ile mudur olmuştu. üstelik o donem devletten haksiz yere yolluk aldiği bilinmesine rağmen. simdi malum listede 100 tam puan almis gözüküyor.anlasilan bu hesap ahirette görülecek. umarim allah affeder. hakkina girilen değerli mudur arkaslarima sabirlar diliyorum. iyi ki o listede yoksunuz!

2. Yorum: liyakat ! 23 08 2014 18:30
"liyakat" sözcüğünün, sözlük anlamı "layık olma-uygunluk-yeterlilik-
yaraşırlık" olarak veriyor. fakat günümüzde daha çok görüyoruz ki, sözlükteki kimi anlamlar artık sözlükte kalmış,yerini kimi sözcüklerle yer değiştirmiş! kimileri, kimi koltuklara oturuyor da,oturanların kendisi sormaz da! o koltuğa otur diyenlerde o koltuğa layıkmısın ,uygunmusun, yeterlimisin, yakışıyormusun diye sormak gibi bir dertleri yok tabiki! yeterki bizden ol!!! eeee sonra ne arıyoruz? eğitimde kalite arıyoruz! eğitimde eşit öğrenim hakkı arıyoruz! yıllarca görevlerini dürüstçe yapan binlerce okul müdürlerinin görevlerine son verilmiş! niye? bizden değilsin!!! bu şekilde ayrıştırmalar sadece kişileri birbirlerinden ayırmakla kalınmaz, belli bir mevki sahibi olmak isteyen kişilerinde kişiliklerini olumsuz yönde etkiler, kişilik onurlarının zedelenmesine yol açar! koltukta oturmanın bir süresi vardır! fakat insani ilişkilerin süresi sonsuzdur! ne kadar değer ki?...

1. Yorum: değerlendir me... 23 08 2014 17:33
hani derler ya teşbihte hata olmaz! hani vardı ya elinde gündüz vakti fenerle dolaşıp adam arıyorum diyen kişi! her ne kadar kimi kişilerin, birşeyleri ararlarken kimi sıfatları kullanırlarsa da bizlerde ülkemizdeki eğitim-öğretim sisteminin ne hallerde olduğunu bir sorgulayalım dedik. hani atasözüdür."perşembenin gelişi,çarşambadan bellidir"denir. düşünce sistemi belli olan bir siyasi parti 12 yıldır iktidardadır! eğitimle ilgili düzenlemeleri,söylemleri her zaman açık ve net iken, seçmenlerimizde 12 yıldır iyi yapıyorsun diyerek destek verirken aaaa biz böyle olacağını bilmiyordum demek! her ne demekse... herhangi sorunumuzu ilgili kişilere sorarız da, eğitimle ilgili sorunlarımızı ilgili uzman kişilere sormayız,sormazlar! eğer sorsalardı şimdi kalkıp da "çağdaş,laik,özgür düşünceyi benimsemiş,biat etmeyen,cumhuriyet ilkelerini benimsemiş, eşit eğitim haklarını savunan" bir eğitim sistemini arar olurmuyduk?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50834


Tasarım:DtGaNi