Yayın Tarihi:24 08 2014 20:41(1503)

Sinop'ta 18 yaşından küçüklere bu maddeler satılamayacak

18 yaşından küçüklere çakmak gazı, sentetik veya kimyasal nitelik taşıyan bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı veya boya çözücü satılamayacak.

Çocukların uyuşturucu maddelerden korunması ile ilgili Sinop Valiliği bir karar yayınladı.

Sinop Valiliği web sitesinde yer alan karara göre; Sinop sınırları içerisinde çocukların, bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen sentetik veya kimyasal nitelik taşıyan bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan uçucu veya uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelerin çocuklara erişimini engellemek ve onları bu maddelerden uzak tutmak ve bu ürünlerin amacı dışında satışı engellenecek. Bu kurallara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinde ön görülen idari para cezası uygulanacak.

Haber: Boyabat Son Haber

Sinop Valiliği'nin aldığı kararın metni

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: hasan 26 08 2014 03:12
bürnük orman mesire yerine bir gidiver oranın halini bir gör orada su yok çöp almış başını gidiyor tam bir pislik, çöplük yuvası olmuş yapaçaksan haberi lütfen yapıver.

1. Yorum: boyabatlı 24 08 2014 23:10
sayın valim eliinze agzınıza saglık cok güzel ama size sorarım bonzai dene uyusturucuyu ortalıklarda peyniz ekmek gibi saıtlıp kullantırılmasına ve bu hükümetin bazılarınn menfafati ugruna uyuşturucu sınıfına sokmayıp bir cıok gencin ölümüne göz yumasıısn hesabını kim verecek


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

14768


Tasarım:DtGaNi