Yayın Tarihi:30 08 2014 16:47(1084)

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj

30.08.2014 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurtuluş Savaşı’nı sonuçlandıran 30 Ağustos’un bir çiviyi bile üretemeyen bir ülkenin evlatlarının insan üstü çabayla verdiği mücadelenin zirvesi olduğunu bildirerek, “30 Ağustos, bu büyük milletin yokluk içinde bile büyük zaferlere imza attığının kanıtıdır” dedi.

Bayraktar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos 1922'nin bağımsızlığı koruma ve milli egemenliği tesis etme yolunda en şanlı zafer olduğunu vurguladı.

O tarihte yüzde 80’i köylü çocuklarından oluşan Türk ordusunun ve Türk milletinin, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde dünyaya örnek olmuş bir zafer kazandığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bu zaferle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları mazlum milletlerin kahramanları, bağımsızlık yolunda fikir önderleri olmuştur. Daha sonraki yıllarda bağımsızlık savaşı yürüten birçok ülke kendisine Atatürk ve Türkiye’yi örnek almıştır. Balkan, Trablusgarp, Birinci Dünya Savaşı gibi yıllarca süren ve arka arkaya devam eden savaşlardan bitap düşmüş, genç nüfusunu büyük ölçüde kaybetmiş, ordusu dağıtılmış, altyapısı yok edilmiş, ekonomisi bitmiş, ülkesi harap durumda olan bir millet, bu şartlarda, dönemin süper güçleri İngiltere ve Fransa başta olmak üzere bölge ülkelerine karşı Kurtuluş Savaşı verdi ve bu savaşı 30 Ağustos ile zafere ulaştırdı. Sadece 30 Ağustos bile bize miras kalan bu ülkenin değerini en iyi şekilde bilmemiz için yeter.”

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın temeli olan, Kurtuluş Savaşı’nı taçlandıran 30 Ağustos Zaferi'ni bir bayram coşkusu içinde andığını ve kutladığını bildiren Bayraktar, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum'' dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

59233


Tasarım:DtGaNi