Yayın Tarihi:01 09 2014 15:36(2637)

Dualarla uğurlandılar

Hira Turizm Hac organizasyonuyla Boyabat'tan hacca gidecek olan 35 kişilik hac kafilesi Merkez (Beyazıt) Büyük Cami Meydanında kutsal topraklara dualarla uğurlanırken, hacı adaylarını aileleri ve yakınları yalnız bırakmadı.

Hacı adayları için dün(31.08.2014 Pazar) Merkez (Beyazıt) Büyük Cami Meydanında uğurlama töreni düzenlendi.Törende Hac Farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara yolculuk için yola çıkan hacıların oldukça heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı. Hacı adayı yakınları ise vedalaşma esnasında gözyaşlarını tutamadı.İlahi ve duaların okunduğu uğurlama töreni Hac Kafile Başkanı Hüseyin Yayla'nın yapmış olduğu konuşma ile devam etti.

Hüseyin Yayla yapmış olduğu konuşmasında, " Hacca gitmek güzel bir duygu. Bu gün burada bu güzelliği hep birlikte yaşıyoruz. Şunu hiç unutmamanızı iştirham ediyorum. Kutsal topraklara gittiğimiz zaman sizlerin şu durumunun, bu hareketlerinin, bu Allah'ın misafirlerini uğurlamak için gelmeniz varya bunlar inşallah sizlere bizlere hepimize şefaatçi olacaktır. Bu duygularla hepinize sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun. Bizler sizlere dua edeceğiz, sizlerde dualarınızda bizleri unutmayın" diyerek konuşmasına son verdi.

Törene katılan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise yapmış olduğu konuşmasında; Allah herkese nasip etsin, Sizler, herhangi birinin daveti üzerine bu yolculuğa çıkmıyorsunuz. Allah’ın daveti üzerine icabet edip, O’nun davetine uyup, Kâbe’yi görmeye gidiyorsunuz. Aynı zamanda, sevgili Peygamberimizi ziyaret edeceksiniz. Allah hepinizi ve hepimizi Peygamberimizin şefaatine nail eylesin, inşallah uğurladığımız gibi sizleri karşılamayı da bizlere nasip eder" diyerek konuşmasını bitirdi. Başkan Çakıcı daha sonra hacca giden hacılarla görüşerek hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Tören Hacı Hüseyin Yayla'nın yapmış olduğu dua ile son buldu.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: hancı 02 09 2014 18:58
şefik başkan seni tebrik ediyorum çok müthiş bir konuşma yapmışsın.hacılarımızda güle güle gitsinler allah hac larını kabul buyursun. amin


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

28683


Tasarım:DtGaNi