Yayın Tarihi:02 09 2014 21:36(2877)

Sinoplular Sırık Kebabı Festivali'nde Biraraya Geldi

(KOSİDEF) Kocaeli ve Çevresi Sinop Dernekleri Federasyonu 1. Sırık Kebabı Festivali'ni görkemli bir şölenle gerçekleştirdi. Hafta sonu gün boyu devam eden şölene çeşitli zamanlarda birçok bürokrat ve seçkin davetlide katılarak coşkuyu artırdı.

Gebze Hünkar Çayırı'nda düzenlenen şölene Darıca, Gebze, Çayırova ve İstanbul'un ilçelerinde yaşayan bir çok Sinoplu katıldı. Vatandaşların yanı sıra Sırık Kebabı Festivaline Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İçişleri Komisyonu Başkanı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Ali Okur, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkam Şevki Demirci, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Tuzla Belediye Başkan Dr. Şadi Yazıcı, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Çorum Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, TÜSİDEF Genel Başkanı Nihat Altaş, SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, STK temsilcileri ve Sinoplu iş ve siyaset dünyasından bir çok kişi katılım gösterdi.

2013 yılında kurulan federasyonun 1. Yılında kutlandığı festival ve piknik etkinliğinde Sinop' un meşhur kebabı olan sırık kebabı ikram edildi. Kebabın yapımı için hendek açılarak oyuklar içinde ocaklar yapıldı.

Mehter takımının da konser verdiği şölende Bayram Kaya, Çorumlu Zübeyir, Habibe Bozkır, İsa Erdoğan, Süleyman Şahin ve Hülya Polat sahne aldı. Sinopluların İstanbul ve Ankara'dan sonra en çok göç ettikleri ilin Kocaeli olduğunu söyleyen başkan, Sinopluların ağırlıklı nüfusunun olduğu Çayırova, Darıca, Gebze ve Tuzla ilçelerinde kurulu Sinop Dernekleri bir araya gelerek Kocaeli ve Çevresi Sinop Dernekleri Federasyonunu kurduğunu söyledi.

KOSİDEF Genel Başkanı Bahattin Demircan, "Doğduğumuz yeri unutmadan, Doyduğumuz yere tam entegrasyon vizyonunu ortaya koyduk" dedi. Devam eden başkan, "KOSİDEF Sinop'u unutmayacak ama yaşadığı bölgede güçlü bir STK olacak. Hemşerileri adına gerekli yerlerde sözü geçen, hakkını alan bir federasyon olacak."KOSİDEF Sırık Kebabı Festivali" düzenleyerek Sinop adını en üst düzeyde tanıtmaya ve temsil etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Haber: Lale KALAYCIOĞLU - Bölge Haber (Kocaeli)

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: renk 03 09 2014 05:12
-sene 1946 filanmi abey? resimler siyah beyazda,hani o tarihdeki resimlemi bunlar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

367866


Tasarım:DtGaNi