Yayın Tarihi:02 09 2014 22:16(3016)

Diyanet’e bağlı Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Boyabat Merkezden Pazartesi (01.09.2014) akşamı Diyanet İşleri Başkanlığınca Hacca gidecek 19 Hacı adayı ve 2 görevli olmak üzere toplam 21 kişi  İlçe Müftülüğü'nün  düzenlediği törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Merkez Beyazıt Camii önündeki hacı uğurlama törenine Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Başkanı İsa Sağlam ve Hacca giden Hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı.Program Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunuşuyla başladı.

İlçe Müftü vekili Rıza Kızılaslan’ın açılış konuşmasından sonra Belediye Başkanı Şefik Çakıcı yapmış olduğu  konuşmasında "bu organizasyonu düzenleyen İlçe Müftülüğümüz hocalarına teşekkür ediyorum, sevgili annelerim, amcalarım bu güne kadar çok güzel yerlere gittiniz, çok güzel yerler gördünüz, ama inanın Mekke ve Medine gibi güzel yer göremeyeceksiniz, sizler annelerinden doğmuş çocuk kadar saf ve temizsiniz, sizleri hacca vesile eden Allah'ıma hamd olsun. Hac yolculuğunuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum, güle güle gidin Allah dualarınızı ve haccınızı kabul etsin. Hepinize saygılar sunuyor hayırlı yolculuklar diliyorum." dedi.
Başkan Çakıcı’nın ardından mifrofon alan İlçe Müftüsü aynı zamanda Hac kafile Başkanı İsa Sağlam konuşmasında; burada Resulullah aşkıyla yanan gönüller var, Kâbe’yi görmek isteyen gözler var, biz bu güzel memleketin her bir ferdinin selamını Resulullah’ın ruhuna ileteceğiz inşallah, Boyabat'tan 19, Durağan'dan 16, Sinop ve diğer ilçelerimizden 32 hacı adayımızla birlikte ve  Samsun'daki hacı adaylarımızla birleşerek toplam da 200 hacımızla birlikte inşallah kutsal topraklarda sizler için de Dua edeceğiz.
Sizlerin duasına da bizlerin ihtiyacımız var. Çünkü Hac meşakkattir, sabır gerektirir. Hacıların şeytanı boldur. Şeytan Allah yolunda gitmek isteyen, günahlarından korunmak arınmak isteyen kişilerle uğraşır, Peygamberimizin buyurduğu gibi kim şeytana uymadan hac vazifesini gerçekleştirirse annesinden doğmuş gibi evine tertemiz döner, Rabbim bütün hacı adaylarımıza sevdikleriyle tekrar ve tertemiz buluşmalarını nasip eylesin, hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Sevgilerimi saygılarımı iletiyor hayırlı akşamlar diliyorum
" direrek sözlerini bitirdi.

Proğram İlçe Vaizi Bekir Eravcı'nın uğurlama duasının ardından hacı adayları yakınlarıyla helalleşip veda ederek Boyabat'tan Samsun'a hareket ettiler.

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: sağduyulu vatandaş 04 09 2014 21:16
sayın hüseyin cömert lütfen kışkırtıcı, tahrik edici, insanlığa faydası olmayan nahoş yorumlar yazmayınız. sizi tanımam ancak boyabat gazetesi paylaşımlarında yazmış olduğunuz yorumlarla ne yapmaya çalışıyorsunuz, boyabatı siz mi idare ediyorsunuz, göreviniz ne, bugüne kadar boyabat halkına ne gibi faydalarınız oldu, her güzel haberi berbat etme girişiminiz daha ne kadar sürecek, sizi de hacca uğurlama kafilesinde görmek isterdik, sizin yorumlarınızı gördükçe çıldırıyorum, lütfen yorum yazmayınız, gınağa geldim artık.

7. Yorum: hüseyin cömert 04 09 2014 17:27
kim bu diyen 5.yorumcu....yorumuna çok güzel yanıt vermiştim fakat sayın editör sansürlemiş

6. Yorum: abartı 04 09 2014 16:10
4.yorumcuya kardeşım o kadar abartmış aynı zamanda seviyeyi o kadar düşürmüşsün ki tahsilin nedir kimin borazanını çalıyorsun bilmem. bildiğim şey afaki konuşuyorsun.sana tavsiyem müftü bey geldiğinde hem bir helallik al hemde bu iddialarını kendisine sor.

5. Yorum: kim bu 03 09 2014 16:57
şu cömertmidir kimdir her şeye maydanoz oluyor..siyasetçilerle uğraşıyor taa ermişten beri...derdi neyse ihalemi alamadı ne..hep siyaseti eleştiriyor..kardeşim.kab
ul eeet sevmesende iktidar kimse teslim ol..her şeyi karalama..müftüye laf söyleyecek ilmin ne amelin ne..hacca giden kafile müslümanlar adına gider diyor peygamberimizz..dua iste selam gönder hacılardan sen hacca gittinmi .zenginmisin bilmiyorum. inşallah gidersin..ve o müftümüze hocam bir dua ile bizi uğurlasn dersin

4. Yorum: müftüye 03 09 2014 04:57
boyabatta müftüyüm diye duran o adam şirketle gidenlerin uğurlamasına bile gelmiyor. konferans için camiyi bile açmıyor. kininiz veya gareziniz mi var acaba . unutmayın siz din adamısınınız hatırlatayım dedim.

3. Yorum: hüseyin cömert 03 09 2014 00:42
eğer o kafile ile hacca gitmiş oluyum sizin gibileri oraya sokmam bile...orası siyaset arenası değil

2. Yorum: hüseyin cömert 03 09 2014 00:32
konuşma kürsüsüne dikkat ediniz....1-bu organizeyi diyanet yapıyor ve yıllarcada yapıyor fakat konuşma kürsüsünde boyabat belediesinin reklamı yapılarak resmen siyaset kokuyor2-o kürsüde herkes dinden imandan allahımızdan peygamberimizden bahseder ama uygulamaya gelince ortada hiç bir yetkili bulamazsın,sadece lafta kalır 3-yine konuşma kürsüsüne bakınız t.c. ibaresi var.yetkililer sizin desleklediğiniz hükümet o ibareyi tek tek resmi kurumlardan sökmedimi.benim tavsiyem sizlere mevlananın bir sözü olacak.ya olduğunuz gibi görün yada göründüğün gibi ol oraya tc.yazmanı yemezler.4-hacca giden hacılarımızında allah niyetlerini kabul etsin güle güle gitsinler güle güle gelsinler amin...

1. Yorum: ibrahimcan_057 02 09 2014 23:53
güle güle gidip gelmeyi cenabı hak nasip eylesin bizler için de dua edin lütfen

firma belli sinop türkay turizm kalite kokusundan belli..


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

105458


Tasarım:DtGaNi