Yayın Tarihi:04 09 2014 17:45(1489)

Nükleer santral kirliliği Sinop'u yaşanmaz hale getirecek

Sinop'a gelen 'Karadeniz İsyandadır Platformu' üyeleri, nükleer santralin yapılacağı bölgede kamp kurup halkla bir araya geldi. Grupta bulunan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Bu ortamı Meclis Genel Kurulu'nun ceylan derisi koltuklarına bin kere tercih ederim. Buraya nükleer santral kurulmaması için elimden gelen mücadeleyi yapacağım." dedi.

Karadeniz Bölgesi'nde nükleer santral ve HES kurulacak olan bölgelere giderek halkı bilinçlendirmeye çalışan Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri dün akşam Sinop'a geldi. 30 Agustos'ta Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde başladıklan halkı bilinçlendirme gezileri kapsamında Kastamonu'nun Amasra ilçesinde devam eden platform üyeleri, dün akşam saatlerinde de Sinop'a gelerek nükleer santral yapılacak olan bölgede kamp kurdu.

Bu sabah da Sinop Nükleer karşıtı Platformu üyeleriyle ve bölgede yaşayan halk bir araya geldi. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Zeki Karataş, nükleer ve termik santrallerin Sinop'a hiçbir katkı sağlamayacağını belirterek, "Termik santralin ortaya çıkartmış olduğu karbondioksit, kükürt gibi oksitler görülebilir kirli bir etkisi var. Ama nükleerde radyasyonu görme şansınız yok. Havaya temiz bir bulut çıkıyor gibi algılayıp nükleere razı etmek gibi bir yöntem izleniyor. İkisinin de bacadan çıkarttığı gaz zehirli gazdır. Biri görünen kirlilik. Diğeri görünmeyen kirlilik. Bu bölgede nükleer santral yapılması halinde bu güzejlikler yok olacak." dedi.

Karadeniz İsyandadır Platformu'na gezinin başından itibaren destek veren ve onlarla birlikte olan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da; Aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Bu ortamı Meclis Genel Kurulu'nun ceylan derisi koltuklarına bin kere tercih ederim. 24. dönem milletvekili olarak Meclis'e girdiğimizde yasama çalışması yapacağımızı sanıyorduk. Bir hafta sonra yanıldığımızı anladık. Ortada bir parlamenter demokrasi falan yok. Orada tutanağa girsin diye yasa teklifi veriliyor, tutanağa girsin diye konuşma yapılıyor. Bu yüzden biz sokakta olmaya çalışıyoruz. Sinop'taki mücadele için Meclis'te elimden geleni yapacağım. Sinop'a kurulacak nükleer santralı engellemek için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Karadeniz İsyandadır Platformu'nun bundan sonraki durağının Ordu'nun Fatsa İlçesi olduğu kaydedildi.

Haber: Zaman Trabzon

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: seda 04 09 2014 19:09
bosuna cirpinmayin roma'nin torunlari... osmanli kazanacak...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

380235


Tasarım:DtGaNi